Kokeile kuukausi maksutta

Keva kaavailee aloittavansa suorat kiinteistösijoitukset Ruotsiin

Julkisen sektorin eläkeasioista huolehtiva Keva on päättänyt suunnata suoria kiinteistösijoituksia myös muihin Pohjoismaihin kuin Suomeen. Eläkelaitos aloittaa nämä sijoitukset Ruotsin toimitilamarkkinoilta.

Julkisen sektorin eläkeasioista huolehtiva Keva on päättänyt suunnata suoria kiinteistösijoituksia myös muihin Pohjoismaihin kuin Suomeen. Eläkelaitos aloittaa nämä sijoitukset Ruotsin toimitilamarkkinoilta.

Tällä hetkellä Kevan kaikki suorat kiinteistösijoitukset ovat Suomessa. Sillä on kuitenkin myös ulkomaisia kiinteistösijoituksia rahastojen kautta. Keva katsoo, että suorat kiinteistösijoitukset Ruotsiin tuovat hajautushyötyjä kotimaisille kiinteistösijoituksille.

Keva voi tehdä kiinteistösijoitukset Ruotsiin yhteissijoituksina muiden maan kiinteistömarkkinoilla toimivien tahojen kanssa. Kevan partnerina Ruotsissa kiinteistösijoituksia hallinnoi ja kehittää ruotsalainen HEA Property Partners.

Kevan koko sijoitusomaisuus oli maaliskuun lopussa noin 45,2 miljardia euroa, josta 7 prosenttia oli kiinteistösijoituksissa. Kevan suorista kiinteistösijoituksista 35 prosenttia oli toimitiloissa, 25 prosenttia vuokrakiinteistöissä, 25 prosenttia asunnoissa ja loput muilla sektoreilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Keva kaavailee aloittavansa suorat kiinteistösijoitukset Ruotsiin”

  1. Onhan taas fiksu suunnitelma Kevalla. Oman maan talous on kuralla, niin investoidaan ja avitetaan mieluiten Ruotsin elpymistä. Olisi näköjään aiheellista tuulettaa myös Kevan sijoitus- ja kiinteistöjohtoa!

  2. ”No mut ku muutkin instituutionaaliset sijoittajat menee sinne, nii pitäähän meidänki. Hajautetaan, niihä se pääministerinki puolue aina sanoo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat