Pirkanmaan ely-keskus vaatii Dragon Oy:n Oriveden kultakaivokselle määräaikaista ympäristölupaa, jotta kaivostoiminta voidaan ajaa alas hallitusti. Länsi- ja sisä-Suomen aluehallintovirasto avi hylkäsi joulukuussa kaivoksen ympäristyölupahakemuksen. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Keskisuomalainen: valtion virasto valittaa valtion virastosta kaivosasiassa

Pirkanmaan ely-keskus vaatii Dragon Oy:n Oriveden kultakaivokselle määräaikaista ympäristölupaa, jotta kaivostoiminta voidaan ajaa alas hallitusti. Länsi- ja sisä-Suomen aluehallintovirasto avi hylkäsi joulukuussa kaivoksen ympäristyölupahakemuksen. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Ely-keskuksen mielestä avin päätöksessä ei ole asetettu riittäviä ehtoja kaivoksen hallitulle lopettamiselle. Elyn mukaan kaivostoiminnan lopettaminen jättää jälkeensä vaikeasti hoidettavia ympäristöongelmia, jos avin päätös saa lainvoiman.

Pirkanmaan ely-keskus valittaa asiasta Vaasan hallinto-oikeuteen.. Myös kaivosyhtiö on lehden mukaan ilmoittanut valittavanasa avin ympäristölupapäätöksestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskisuomalainen: valtion virasto valittaa valtion virastosta kaivosasiassa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi