Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Keskisuomalainen: valtion virasto valittaa valtion virastosta kaivosasiassa

Pirkanmaan ely-keskus vaatii Dragon Oy:n Oriveden kultakaivokselle määräaikaista ympäristölupaa, jotta kaivostoiminta voidaan ajaa alas hallitusti. Länsi- ja sisä-Suomen aluehallintovirasto avi hylkäsi joulukuussa kaivoksen ympäristyölupahakemuksen. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Ely-keskuksen mielestä avin päätöksessä ei ole asetettu riittäviä ehtoja kaivoksen hallitulle lopettamiselle. Elyn mukaan kaivostoiminnan lopettaminen jättää jälkeensä vaikeasti hoidettavia ympäristöongelmia, jos avin päätös saa lainvoiman.

Pirkanmaan ely-keskus valittaa asiasta Vaasan hallinto-oikeuteen.. Myös kaivosyhtiö on lehden mukaan ilmoittanut valittavanasa avin ympäristölupapäätöksestä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia