Arkkitehtiliiton palkinto Helsingin pyöräverkoston kehitystyölle

Suomen Arkkitehtiliitto Safa on myöntänyt vuoden 2015 Tunnustuspaanun Helsingin Kaupunkisuunitteluviraston liikennesuunnitteluosastolle.

Suomen Arkkitehtiliitto Safa on myöntänyt vuoden 2015 Tunnustuspaanun Helsingin Kaupunkisuunitteluviraston liikennesuunnitteluosastolle.

Kestävän kehityksen tunnustuksella halutaan nostaa esiin liikennesuunnitteluosaston työ Helsingin pyöräverkoston kehittäjänä.

”Liikennesuunnitteluosasto on vuodesta 2009 alkaen pitkäjänteisellä ja määrätietoisella työllään onnistunut toteuttamaan uusia pyörätiehankkeita ja luomaan Helsinkiin suunnitelman pyöräliikenteen kehittämisestä tulevina vuosikymmeninä”, Eko-Safan puheenjohtaja Antti Westerlund toteaa.

Tavoitteena on nostaa pyöräilyn osuus kaikessa liikkumisessa 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä nykyisestä noin 11 prosentista.

”Liikennesuunnitteluosaston toimintatavat tukevat hyvää yhdyskunta-, liikenne- ja kaupunkisuunnittelua. Pyöräliikennettä edistämällä liikennesuunnitteluosasto kehittää ja parantaa kaupungin viihtyisyyttä, toimivuutta, liikenteen sujuvuutta, turvallisuutta ja asukkaiden terveyttä.”

Hankkeet on suunniteltu ja toteutettu onnistuneesti hyvinkin vaativissa ja haastavissa kaupunkiympäristöissä: Baana, Runeberginkadun pyöräkaistat ja lukuisia uusia reittejä katukuvassa punaisine pyöräilykaistoineen.

Pyöräilyn määrärahoja on nostettu, vuoden 2010 muutamasta miljoonasta jo 10 miljoonaan vuonna 2015.

Vuonna 2016 rakennetaan muun muassa Helsinginkadun, Lauttasaarentien ja Pasilan sillan pyöräkaistat.  Tulevana kesänä avataan myös kaupunkipyöräjärjestelmä. Näiden lisäksi kaupunkisuunnitteluvirastolta valmistuvat pyöräliikenteen ja pyöräpysäköinnin suunnitteluohjeet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtiliiton palkinto Helsingin pyöräverkoston kehitystyölle”

Jätä kommentti