Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki-kerrostaloja lähtee kehittämään neljä yritystä

Neljä yritystä lähtee kehittämään Helsinki-kerrostaloja, joista ensimmäiset tehtäneen Mellunkylän Tankovainion asuinalueelle.

Nina Westerin ja Jukka Kangasniemen Aalto-yliopistossa tekemä hahmotelma "Kuori" Helsinki-kerrostalosta.

Tonttineuvotteluiden jälkeen mukana olevat yritykset ovat e-House, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building System ja Pohjola Rakennus.

Kaupunki tarjoaa Helsinki-kerrostalon kehittämisestä kiinnostuneille tahoille vielä kahta tonttia Tankovainiosta. Kerrostalojen mallistoa kehitetään pilottihankkeiden avulla.

Valmiita kerrostaloja pitää vielä odottaa muutama vuosi. Rakentaminen voi alkaa 2017, sillä kunnallistekniikkaa ja katuja rakennetaan vielä. Lisäksi tonttien maaperää pitää vakauttaa ennen rakentamista. Myös suunnittelulle halutaan antaa tarpeeksi aikaa uuden tuotteen kehitysvaiheessa.

Helsinki-kerrostalojen avulla halutaan vauhdittaa täydennysrakentamista. Vähintään kolmannes Helsingin rakentamisesta on tulevaisuudessa täydennysrakentamista. Helsingin rakennusvalvonnan tiedotteen mukaan esikaupunkialueille voidaan muodostaa useita uusia rakennuspaikkoja, joihin voi rakentaa melko pieniä asuinkerrostaloja.

Yritykset ideoivat uusia kerrostaloja yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa. Niitä on ideoitu myös Aalto-yliopiston oppilastöinä, joita voidaan hyödyntää pilottihankkeissa. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki esitti Helsinki-kerrostalo -tapaamisessa tammikuussa toiveen, että kehitettävät kerrostalot olisivat vetovoimaisia, viehättäviä ja edullisia. Hän peräänkuulutti myös uudenlaisia asuntoratkaisuja.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki-kerrostaloja lähtee kehittämään neljä yritystä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat