Talous Rakennuslehti Ei kommentteja

Ilmarinen osti puolikkaan toimistokiinteistöstä Frankfurtissa

Ilmarinen on investoinut Frankfurtissa sijaitsevaan toimistokiinteistöön. Eläkeyhtiö teki sijoituksen yhdessä Amundi Real Estaten hallinnoiman kiinteistörahaston kanssa. Ilmarisen omistusosuus on noin puolet.

Sijoituksen kohteena oleva Theodor Heuss Allee 50 -toimistokiinteistö sijaitsee Frankfurtin keskustan länsipuolella hyvien liikenneyhteyksien varrella. Frankfurtin messukeskus sijaitsee kiinteistön välittömässä läheisyydessä.

Kohde on valmistunut vuonna 2004, ja se on vuokrattu kokonaisuudessaan Commerzbankin käyttöön. Kiinteistö muodostuu yhdeksästä maanpäällisestä ja kolmesta maanalaisesta kerroksesta, ja vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä vajaat 32 000 neliötä.

”Commerzbank on Saksan toiseksi suurin pankki. Pitkäaikainen vuokrasopimus näin uskottavan toimijan kanssa takaa vakaan, ennustettavan ja pitkäaikaisen vuokratuoton kiinteistösijoitukselle. Lisäksi kohde on moderni ja erinomaisessa teknisessä kunnossa”, Ilmarisen salkunhoitaja Mikko Antila sanoo.

”Frankfurt on Manner-Euroopan suurin finanssialan keskus, missä pitävät pääkonttoreitaan sekä Euroopan keskuspankki että Saksan keskuspankki. Kaupunki tukee erinomaisesti Ilmarisen kiinteistösijoitusten kansainvälistymistä.”

Theodor Heuss Allee 50 on Ilmarisen toinen Saksaan tekemä kiinteistösijoitus. Ensimmäinen oli berliiniläinen toimisto- ja hotellikiinteistö Königstadt Carree, josta Ilmarinen hankki vuoden 2015 lopussa omistukseensa noin puolet.

Ilmarisen strategiana on hajauttaa kiinteistösalkkuaan myös ulkomaisiin kohteisiin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia