Skanska toteuttaa ATT:lle kaksi asuinkerrostaloa Helsingin Jätkäsaareen

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuinkerrostalon rakentamisurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2016. Talot valmistuvat huhti-toukokuussa 2018 ja pihojen viimeistely tapahtuu kesäkuussa 2018.

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuinkerrostalon rakentamisurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2016. Talot valmistuvat huhti-toukokuussa 2018 ja pihojen viimeistely tapahtuu kesäkuussa 2018.

”Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:een rakennetaan yhteensä 90 valtion tukemaa ARA-vuokra-asuntoa. Kohteessa yhden portaan kaikki 20 asuntoa on suunniteltu kehitysvammaisten palveluasumiseen”,  Skanska Talonrakennus Oy:n rakennuspäällikkö Ari Kotilainen kertoo.

Osoitteeseen Rionkatu 14 rakennettavaan As Oy Helsingin Rioon tulee  53 Hitas-omistusasuntoa, joista 38 on perheasuntoja, 14 kaksioita ja yksi yksiö.

Molemmat asuinkerrostalot ovat kahdeksankerroksisia, ja ne muodostavat myöhemmin rakennettavan kolmannen talon kanssa ison ja suojaisan korttelin, jonka keskelle viimeistellään Jätkäsaarelle tyypillinen korttelipiha.

Skanskalla ja ATT:lla on parhaillaan rakenteilla Jätkäsaareen myös As Oy Helsingin Bysa ja Haso Sandis. Bysaan rakentuu 67 Hitas-omistusasuntoa ja Sandikseen 77 asumisoikeusasuntoa. Tämän korttelin rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa 2015, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa syyskuussa 2017.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa ATT:lle kaksi asuinkerrostaloa Helsingin Jätkäsaareen”

  1. Sekä Hitas-Bysaan että Aso-Sandikseen oli kumpaankin reilusti toista tuhatta hakijaa. Kuvaa hyvin mikä on ongelma Helsingin asuntomarkkinoilla. Kun Jätkäsaaren vanhoissa Asuntosäätiön asoissa vastike on yli 15 euroa, niin näissä uusissa Att/Haso-asunnoissa vastike on jopa alle 10 euroa. Johtuuko tämä pelkästään siitä, että Asuntosäätiön torpparit joutuvat omien vastikkeittensa lisäksi maksamaan huomattavan osan maalaisserkkujen asumiskustannuksista? Ja näin jatketaan, niinkauan kun Kepu on vallankahvassa?

  2. Omakustannushintaan voi laskea melkoisen paljon osinkojen maksua. Helsingin kaupunki ei kerää osinkotuottoja omista kohteistaan. Tästä se ero syntyy.

Jätä kommentti