Kokeile kuukausi maksutta

UPM:n Tapio Kolunsarka Ramirentin toimitusjohtajaksi

Ramirentin hallitus on nimittänyt Tapio Kolunsaran (40) Ramirent Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Magnus Rosén jatkaa Ramirentin toimitusjohtajana kunnes Tapio Kolunsarka aloittaa tehtävässään viimeistään elokuussa 2016.

Tapio Kolunsarka aloittaa Ramirent Oyj:n toimitusjohtajana elokuussa.

”Aloitin Ramirentilla toimitusjohtajana vuonna 2009 keskellä finanssikriisiä. Minulla on ollut etuoikeus johtaa yritystä vaihtelevissa markkinaolosuhteissa samalla kehittäen yhtiölle yhteistä toimintamallia, vähentäen konsernin operatiivista riskiä ja kehittäen kolmea liiketoiminta-aluetta, joissa Ramirentilla on hyvät kasvumahdollisuudet. Seitsemän mielenkiintoisen vuoden jälkeen koen, että nyt on hyvä aika siirtyä eteenpäin urallani”,  Magnus Rosén sanoo.

Magnus Rosén tulee toimimaan Nordstjernanin teollisen verkoston jäsenenä ja hän on hallituksen jäsen NCC Housingissa ja Llentabissa.

Ramirentin hallituksen puheenjohtaja Ulf Lundahl sanoo Rosénin luotsanneen Ramirentia läpi vaikeiden aikojen useilla markkinoilla samalla muuttaen yritystä hajautetusta organisaatiosta kohti yhtenäisempää yhtiötä. Hänen alaisuudessaan yhtiön osakekohtainen tulos (EPS) on noussut 0,04 eurosta vuonna 2009 0,36 euroon vuonna 2015. Lundahlin mukaan nyt on aika siirtyä strategian seuraavaan vaiheeseen tavoittelemaan kannattavaa kasvua.

”Olen innoissani tehtävästä tulla johtamaan yhtä Euroopan johtavaa konevuokrausalan yritystä. Ensiluokkaisen asiakaspalvelun myötä Ramirentilla on edellytykset menestyksekkääseen tulevaisuuteen. Odotan innolla, että pääsen liittymään sitoutuneeseen Ramirent-tiimiin ja vaikuttamaan yhtiön seuraavaan kehitysvaiheeseen”, Kolunsarka sanoo.

Hän siirtyy Ramirentille UPM-Kymmene konsernista, jossa hän on vuodesta 2013 lähtien toiminut UPM Raflatac liiketoiminta-alueen johtajana. Vuosina 2011-2013 hän oli UPM Raflatacin EMEA-alueesta vastaava johtaja sekä vuosina 2008-2011 UPM Raflatacin Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja. Ennen siirtymistä UPM-konserniin hän toimi McKinsey &Companyn konsulttina vuosina 2000-2002.

Tapio Kolunsarka on diplomi-insinööri Helsingin teknillisestä korkeakoulusta ja kauppatieteiden maisteri Helsingin Kauppakorkeakoulusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UPM:n Tapio Kolunsarka Ramirentin toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat