Kokeile kuukausi maksutta

Caverionin konsernijohtaja joutui koville tulosinfossa

Talotekniikkajätti Caverionin konsernijohtaja Fredrik Strand joutui koville, kun hän selitti yhtiön tulostiedottamista. Päivää ennen osavuosikatsauksen julkistamista annettu tulosvaroitus herätti ihmetystä.

Talotekniikkajätti Caverionin konsernijohtaja Fredrik Strand joutui koville, kun hän selitti yhtiön tulostiedottamista. Päivää ennen osavuosikatsauksen julkistamista annettu tulosvaroitus herätti ihmetystä.

Strand joutui selittämään yhtiön tiedottamista kerta toisensa jälkeen torstaina järjestetyssä tammi-maaliskuun tulosta koskevassa tiedotustilaisuudessa. Myöhään keskiviikkoiltana annettu tulosvaroitus, vain päivä ennen tulosinfoa, ei näytä hyvältä.

”Tiedämme mitä teemme ja meillä on selkeä suunta”, Strand vastasi kysymykseen tilanteen erikoisuudesta. Tulosvaroitus tuli hänen mielestään kovin myöhään.

Mistä oikein on kyse?

Caverion tiedotti maaliskuun yhtiökokouksessa (21.3.), että sen uudistetun strategian toteutus etenee. Yhtiö myös odotti, että sen tammi-maaliskuun käyttökate on viime vuoden tasolla. Se myös ilmoitti arvioivansa koko vuoden käyttökatteen paraneva merkittävästi.

Reilu kuukausi myöhemmin 22.huhtikuuta Caverion raportoi pörssitiedotteessaan ennakkotietoja ensimmäisen vuosineljänneksen käyttökatteesta. Käyttökate laski vuoden 2015 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna 14,2 miljoonasta eurosta 11,5 miljoonaan euroon.

Vajaa viikko sitten Caverion Strandin mukaan korjasi, että konsernin käyttökate kasvaisi merkittävästi viime vuodesta.

Päivä ennen osavuosikatsaustaan Caverion julkaisikin uuden tulosvaroituksen, jonka mukaan vuoden 2016 liikevaihto pysyy edellisvuoden tasolla (2015 2 443 miljoonaa euroa) ja konsernin käyttökate kasvaa edellisvuoteen verrattuna.

”Ruotsin ja Tanskan yksiköt eivät pysty kompensoimaan ensimmäisen vuosineljänneksen heikompaa kehitystä teknisessä asennuksessa ja kunnossapidossa loppuvuoden aikana. Alhaisen käyttöasteen ja tähän liittyvien uudelleenjärjestelyiden arvioidaan vaikuttavan raportoituun käyttökatteeseen vuonna 2016”, yhtiö tiedotti.

Tulosinfossa Strand joutui lisäksi selittämään Saksan tilannetta. Saksan kilpailuviranomaiset tutkivat kilpailusääntöjen väärinkäytöksiä ja lisäksi eilen yhtiö tiedotti mahdollisesta lahjusepäilystä, joka on noussut esille kilpailuviranomaisia varten tehdyssä sisäisessä tutkinnassa.

Caverionin osake on ollut Helsingin pörssissä tulospäivänä laskussa. Viikon sisällä osakkeen arvo on laskenut 21,05 prosenttia ja vuoden ajanjaksolla yli 25 prosenttia. Osakkeen arvo oli torstaina iltapäivällä laskenut 6,90 euroon ja oli alimmillaan yli vuoteen.

Avainluvut tammi-maaliskuu 2016 (12/2015)

  • Tilauskanta 1 5 89,4 miljoonaa euroa (12/2015 1 461,4 miljoonaa euroa) , kasvua 9 prosenttia viime vuoden lopusta.
  • Liikevaihto 560,6 (563,4) miljoonaa euroa
  • Käyttökate 11,5 (14,2) miljoonaa euroa eli 2,0 prosenttia liikevaihdosta.
  • Vapaa kassavirta -28,8 (0,8) miljoonaa euroa.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin konsernijohtaja joutui koville tulosinfossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat