Kokeile kuukausi maksutta

Caverion toteuttaa 29 miljoonan energiansäästöhankkeen Ruotsissa

Caverion on tehnyt sopimuksen palveluiden johtamisesta ruotsalaisen Söderhamnin kunnan ja sen asuntoyhtiö Faxeholmen AB:n kanssa. Energiansäästöhankkeen (EPC) arvo on 29 miljoonaa euroa, eli kyseessä on Caverionin suurin yksittäinen EPC-sopimus Pohjoismaissa.

Caverion on tehnyt sopimuksen palveluiden johtamisesta ruotsalaisen Söderhamnin kunnan ja sen asuntoyhtiö Faxeholmen AB:n kanssa. Energiansäästöhankkeen (EPC) arvo on 29 miljoonaa euroa, eli kyseessä on Caverionin suurin yksittäinen EPC-sopimus Pohjoismaissa.

Hanke kattaa valtaosan Söderhamnin julkisista kiinteistöistä, pinta-alaltaan kaikkiaan 430 000 neliötä. Caverion takaa kiinteistöjen energiankulutuksen vähenevän ainakin 23 prosenttia vuoden 2019 loppuun mennessä. Sopimus kattaa kaikki kiinteistötekniset järjestelmät, eli lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, informaatio- ja viestintäteknologia- sekä turvallisuus- ja automaatiojärjestelmät.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa analysoidaan kiinteistöjen energiankulutus. Analyysin perusteella Caverion suunnittelee ja toteuttaa kiinteistöjen toimintaa tehostavia sekä energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia vähentäviä toimenpiteitä. Lisäksi Caverion hoitaa kiinteistöjen ylläpidon ja teknisten järjestelmien toimintojen ohjauksen vuoteen 2019 asti. Energiansäästöt Caverion takaa kymmeneksi vuodeksi.

Söderhamn sijaitsee Keski-Norlannissa, ja sen asukasluku on noin 25 000. Söderhamnin kunta ja Faxeholmen kuuluvat Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion toteuttaa 29 miljoonan energiansäästöhankkeen Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat