Kokeile kuukausi maksutta

Fingrid investoi sähköaseman ja voimajohdon rakentamiseen Etelä-Karjalassa

Fingrid suunnittelee uuden Vuoksen sähköaseman ja noin 24 kilometrin pituisen Lempiälä–Vuoksi -voimajohdon rakentamista. Fingrid aikaistaa Etelä-Karjalan kantaverkon lähes 20 miljoonan euron investointeja Kemiran tehdaslaajennuksen vuoksi.

Fingrid suunnittelee uuden Vuoksen sähköaseman ja noin 24 kilometrin pituisen Lempiälä–Vuoksi -voimajohdon rakentamista. Fingrid aikaistaa Etelä-Karjalan kantaverkon lähes 20 miljoonan euron investointeja Kemiran tehdaslaajennuksen vuoksi.

Kemira julkisti maaliskuun lopussa uutisen natriumkloraattituotannon kasvattamisesta Joutsenon tehtaalla. Yhtiö aikoo rakentaa tehtaalle uuden natriumkloraatin tuotantolinjan ja kennosalin. Kemiran investointi edellyttää alueen kantaverkon uusimista, sillä laajennuksen valmistuessa vuoden 2017 loppupuolella tehtaan tarvitsema teho nousee nykyisestä ja sähkön kulutus kasvaa huomattavasti.

Fingrid on suunnitellut jo aikaisemmin Vuoksen alueelle kantaverkkoinvestointeja. Vuosituhannen alussa Etelä-Karjalan kantaverkkoa vahvistettiin vastaamaan teollisuuden tarpeita ja kasvanutta sähkönkulutusta. Tuolloin Fingridin tarkoituksena oli rakentaa vaiheittain uusi voimajohto Lappeenrannasta Yllikkälän sähköasemalta Joutsenoon uudelle Vuoksen sähköasemalle. Tästä suunnitelmasta toteutettiin ensimmäinen vaihe, eli voimajohto Yllikkälästä Lempiälään. Metsäteollisuuden rakennemuutos ja alueen sähkönkulutuksen kasvun hidastuminen lykkäsivät kuitenkin jatkosuunnitelmien, Lempiälä–Vuoksi -voimajohdon ja Vuoksen sähköaseman, rakentamisen aloittamista.

Noin kuusi vuotta sitten Fingrid päätti vahvistaa alueen kantaverkkoa pienemmillä toimenpiteillä ja siirtää Lempiälä–Vuoksi -voimajohdon rakentamista vuoteen 2020. Nyt Kemiran investointipäätös aikaistaa kuitenkin uuden voimajohdon rakentamista. Nyt suunniteltavaan kokonaisuuteen sisältyy Lempiälä–Vuoksi -voimajohdon ja Vuoksen sähköaseman rakentaminen sekä muut tarvittavat voimajohdot, joilla uusi Vuoksen sähköasema liitetään osaksi valtakunnallista kantaverkkoa.

Hankekokonaisuuden suunnitelmia täsmennetään vielä tämän kesän aikana, ja tavoitteena on tehdä lopullinen päätös hankkeen toteutumisesta syksyyn mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid investoi sähköaseman ja voimajohdon rakentamiseen Etelä-Karjalassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat