Projektit Infra Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Kotka Old Portin rakentaminen alkaa

Kotkan vanhaan kantasatamaan suunniteltu suurimittainen outlet- ja viihtymiskeskus alkaa toteutua. Kaavapäätöksistä tehdyt valitukset on vedetty pois, ja nyt työt pääsevät käyntiin suurhankkeen vaatimilla sataman raivaustöillä.

Kotka Old Portin pääkehittäjä GVA Sawyerin toimitusjohtaja Cameron Sawyer kertoo valitusten raukeamisen olleen tärkeä signaali tuleville vuokralaisille. ”Sopimuksia syntyy vauhdilla. Nyt on edessä urakoitsijoiden valinta”, hän sanoo.

”Konsepti on paljon muutakin kuin laaja joukko parhaita muotibrändimyymälöitä. Lähestymme vaihetta, jossa voimme alkaa julkistaa hotelli-, ravintola-, kylpylä-, risteily- ja muita yrittäjiä, jotka tuovat sisällön Kotka Old Portiin, Suomen ensimmäiseen merelliseen outlet- ja viihtymiskeskukseen. Tällaisissa jättihankkeissa on aina monta mutkaa, mutta nyt tiedämme, että ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2018 alussa.”

”Oli ratkaisevan tärkeätä, että hanketta ajamaan tuli huippuluokan kansainvälinen kehittäjäryhmä, jolla on ainutlaatuinen kokemus outlet-konseptin tuonnista Eurooppaan. Teemme kaupungistamme mielenkiintoisen kohteen, johon tullaan viihtymään läheltä ja kaukaa”, Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf toteaa.

Hankkeen kustannuksiksi on aiemmin arvioitu lähes 400 miljoonaa euroa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia