Ilmarinen: Rakentaminen vetää Suomen talouskasvua

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen arvioi tuoreessa talousennusteessaan, että Suomen talous kasvaa vuosina 2016 ja 2017 yhden prosentin vauhtia. Yhtiön mukaan kasvun ajurina toimii rakentaminen.

Kolmen taantumavuoden jälkeen Suomen kokonaistuotanto kääntyi uudelleen kasvuun vuonna 2015, mutta kasvu jäi vain puoleen prosenttiin ja työllisyys heikentyi edelleen.

Vuosina 2016 ja 2017 kasvun moottorina ei Ilmarisen mukaan edelleenkään ole ulkomaankauppa, vaikka työvoimakustannusten alenemisen ansiosta Suomen kilpailukyky alkaa parantua vuonna 2017. Talouskasvu johtuu ensi sijassa kotimaisten investointien kasvusta.

Talouden tärkein kasvutekijä on jo vuonna 2015 käynnistynyt rakennusinvestointien maltillinen kasvu, joka kiihtyy hieman vuosina 2016 ja 2017. Suurelta osin kyse on asuntorakentamisen elpymisestä, mutta myös maa- ja vesirakentaminen on kasvussa.

”Asunto- ja kauppakeskusrakentaminen ovat vahvassa kasvussa. Lisäksi teollisuuden kone- ja laiteinvestoinnit kasvavat hieman”, Ilmarisen taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jaakko Kiander sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen: Rakentaminen vetää Suomen talouskasvua”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi