Kokeile kuukausi maksutta

Sipoonlahden koulun arkkitehtuurikilvan voittaja valittiin

Sipoonlahden koulun vaiheittaista laajentamista koskevan arkkitehtuurikutsukilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Tandem”. Sen arkkitehtisuunnittelusta ovat vastanneet Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy sekä erikoissuunnittelusta FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Sipoonlahden koulun arkkitehtuurikilpailun voittajatyö "Tandem"

Palkintolautakunnan mukaan voittajaehdotus tukee erinomaisesti modernia pedagogiikkaa. Se myös toteuttaa uskottavasti ajatuksen yhdeksästä ”kyläkoulusta”, jotka jakavat koulurakennuksen itsenäisiin, toiminnallisiin osiin, mutta samaan aikaan yhdessä muodostavat viihtyisän ja turvallisen kokonaisuuden.

”Voittajaratkaisussa toteutuu lapsen mittakaava. Samassa koulurakennuksessa sijaitsevat erilliset ”kyläkoulut” yhdessä tukevat Sipoon kasvua. Voittajaehdotuksessa kuvastuu Sipoon yhteisöllisyys, ja se muodostaa pienelle koululaiselle oman turvallisen oppimisympäristön, joka laajenee lapsen kasvaessa”, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Sipoon kunnan tekninen johtaja Ilari Myllyvirta sanoo.

Palkintolautakunta katsoo myös, että tiiliverhoiltu laajennus muodostaa kauniin jalustan nykyiselle koululle. Eri teemoille omistetut sisäpihat laajentavat oppimisympäristöjä rakennuksen ulkopuolelle. Lautakunnan mukaan ehdotus on onnistunut tasapainoisesti kaikilla arvioinnin osa-alueilla. Erityisen hyvin ”Tandem” toteuttaa pedagogisen ja toiminnallisen kokonaisuuden suhteessa ratkaisun taloudellisuuteen.

Sipoo käynnistää voittaneen ehdotuksen pohjalta varsinaisen rakennussuunnittelun. Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2018 alussa, jolloin koulu valmistuu ensimmäisen vaiheen osalta vuoden 2019 syksyksi. Toinen vaihe valmistuu vuoden 2020 syksyksi.

Sipoon kunta ja Suomen Arkkitehtiliitto järjestivät kilpailun yhteistyönä. Ilmoittautumismenettelyn kautta kilpailuun tuli 17 osallistumishakemusta, joista valittiin viisi työryhmää laatimaan varsinaiset suunnitelmat.

Palkintolautakunta päätti antaa myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saavat ehdotus ”Puistokampus”, jonka on tehnyt JKMM Arkkitehdit, ja ehdotus ”Sibbesby”, jonka ovat tehneet Cobe ApS & Lundén Architecture Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sipoonlahden koulun arkkitehtuurikilvan voittaja valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat