Helena Soimakallio globaalin rakennusalan järjestön puheenjohtajaksi

Suomen Rakennusinsinöörien liitto RILin toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Helena Soimakallio johtaa CIBaa seuraavat kolme vuotta.

Suomen Rakennusinsinöörien liitto RILin toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Helena Soimakallio johtaa CIBaa seuraavat kolme vuotta.

CIB on kansainvälinen kiinteistö- ja rakennusalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-organisaatioiden kattojärjestö. Soimakallio on vuonna 1953 perustetun organisaation johtopaikalla historian ensimmäinen suomalainen.

CIB on kiinteistö- ja rakennusalan tulevaisuuden keskiössä, sillä se kokoaa yhteen maailmanlaajuisesti alan tutkijat ja kehitysorganisaatiot.

”Alan merkitys yhteiskunnassa on erittäin suuri niin taloudellisesta kuin inhimillisestäkin näkökulmasta. Haluankin CIBIn puheenjohtajana vaikuttaa siihen, että tutkimustiedon ja alan ammattilaisten roolia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa nostetaan. Pidän myös erittäin tärkeänä, että kiinteistö- ja rakennusalan houkuttelevuus kasvaa nuorten ja naisten keskuudessa”, Soimakallio sanoo.

CIBin (International Council for Research and Innovation in Building and Construction) jäseninä on yli 5 000 kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaista ja yli 500 organisaatiota. Jäsenet toimivat laajasti alan tutkimuksen, opetuksen, teollisuuden ja valtionhallinnon parissa.

Järjestön tehtävänä on edistää paitsi alan tutkimus- -ja kehitystoimintaa, myös koota ja välittää alan tutkimustietoa eri osapuolten käyttöön. CIB muun muassa julkaisee toimialan eri sektoreiden tutkimustoiminnan tiekarttoja, jotka toimivat kansainvälisten tutkimusohjelmien suunnittelun ja ohjauksen työkaluina.

Helena Soimakallio on toiminut RILin toimitusjohtajana vuodesta 2006 alkaen, jota ennen hän työskenteli energiateollisuudessa useassa vaativassa tehtävässä. Hänellä on lisäksi kokemusta useiden organisaatioiden hallitustehtävistä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. CIBin hallituksen jäsen Soimakallio on ollut vuodesta 2010.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helena Soimakallio globaalin rakennusalan järjestön puheenjohtajaksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi