Kokeile kuukausi maksutta

Kiertotaloutta korostava ehdotus voitti Espoon Keran alueen kilpailun

S-ryhmä haastoi viime syksynä ideanikkarit visioimaan uudistuvaa Keran aluetta Espoossa. Kilpailun voittajaksi valittiin kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä korostava Co-Op City -suunnitelma.

S-ryhmä haastoi viime syksynä ideanikkarit visioimaan uudistuvaa Keran aluetta Espoossa. Kilpailun voittajaksi valittiin kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä korostava Co-Op City -suunnitelma.
Kuuntele juttu

Co-Op City -suunnitelman takana ovat B&M Architects, WSP, suunnittelija Päivi Raivio, Setlementtiasunnot Oy sekä Forum Virium Helsinki.

Co-Op Cityn punaisena lankana on yhteisöllisen ja kestävän kaupunginosan kehittäminen. Tuomaristoa miellytti ehdotuksen realistinen lähestymistapa kiertotalouteen, ihmisläheiseen asumiseen ja ryhmärakentamiseen. Konsepti nähdään myös potentiaalisena vientituotteena, sillä uudella pohjoismaisella yhteisöllisellä kaupunkikehittämisellä uskotaan olevan kysyntää ympäri maailman.

Kera Challenge -kilpailun finaaliin valittiin neljä ehdotusta. Kera Challenge on osa Nordic Built Cities Challengea, joka koostuu kuudesta paikallisesta kilpailusta Pohjoismaissa. Niissä pohdittiin, kuinka aiemmin S-ryhmän käytössä ollut teollisuusalue muutetaan eläväksi, innostavaksi ja vetovoimaiseksi osaksi kaupunkia.

Jatkoon valitut neljä tiimiä pääsevät halutessaan vielä kisaamaan pohjoismaiseen Nordic Built Cities Challenge Awards -kilpailuun yhdessä muiden maiden kärkitiimien kanssa. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuun alussa Kööpenhaminassa.

Co-Op City -suunnitelmassa vanhan logistiikkakeskuksen elinkaarta jatketaan uusilla toiminnoilla alueen kehitysvaiheiden mukaan. Heti logistiikkatoimintojen väistyessä Sipooseen alueella voitaisiin järjestää tapahtumia, urheilla tai viihtyä sisäpuutarhassa.

Co-Op Cityn sydämiä ovat vihreät julkiset tilat, joiden ympärille kehittyy viihtyisä asumista ja työntekoa yhdistävä alue. Erityistä huomiota on kiinnitetty sujuvaan liikkumiseen alueella ilman omaa autoa. Suunnitelman kaikissa vaiheissa keskiössä on ihminen ja yhteisöllisyys.

Kera Challenge -voittaja julkistettiin torstaina 16.6. Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiertotaloutta korostava ehdotus voitti Espoon Keran alueen kilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat