Ydinvoimayhtiö Fennovoima alkaa tutkia Pyhäjoen Sydännevaa mahdolliseksi ydinjätteidensä loppusijoituspaikaksi, Yle kertoo.

YLE: Fennovoima pohtii Pyhäjoen Sydännevaa ydinjätteiden loppusijoituspaikaksi

Ydinvoimayhtiö Fennovoima alkaa tutkia Pyhäjoen Sydännevaa mahdolliseksi ydinjätteidensä loppusijoituspaikaksi, Yle kertoo.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tutkimusalue sijaitsee lähellä neljän eri kunnan keskustaa. Esimerkiksi Merijärven keskusta sijaitsee Sydännevan tutkimusalueesta noin kuuden kilometrin päässä. Pyhäjoen keskustaan tutkimusalueelta on matkaa noin 11 kilometriä ja Alavieskaan sekä Kalajoelle noin 13 kilometriä.

Ydinvoimayhtiön viestintäjohtaja Maira Kettunen kertoo, että Sydännevan tutkiminen aloitetaan luontoselvityksillä mahdollisesti jo ensi keväänä, ja geologisten tutkimusten aika tulee myöhemmin. Tutkimussuunnitelma tarkentuu tulevan syksyn aikana.

Fennovoimasta kerrotaan, että Sydännevan tutkimusalueella ei ole asuinrakennuksia, vaan alue on tällä hetkellä lähinnä metsätalouskäytössä. Fennovoiman loppusijoituslaitoksen YVA-ohjelman mukaan tutkimusalueen ulkopuolella alueen läheisyydessä sen sijaan on asutusta; lähimmillään noin 300 metrin etäisyydellä Yppärintien varrella.

Asuinrakennuksia on myös Saukonperän ja Överstinperän alueella noin 300-600 metrin etäisyydellä tutkimusalueesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YLE: Fennovoima pohtii Pyhäjoen Sydännevaa ydinjätteiden loppusijoituspaikaksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi