Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Kruunusiltojen hankesuunnitelman

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Kruunusiltojen hankesuunnitelman, joka etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi 31. elokuuta. Hanke sisältää Helsingin keskustan ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden sekä kolmen sillan rakentamisen.

Suunnitelman mukaan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2018 ja liikennöinti koko yhteydellä voitaisiin aloittaa vuonna 2026. Hankkeen kokonaishinta on noin 260 miljoonaa euroa.

Suunnitelman näkyvin osa on kolme siltaa, joista 1,2 kilometrin mittainen Kruunuvuorensilta olisi valmistuessaan Suomen pisin silta. Raitiotien lisäksi silloille rakennettaisiin pyörätie ja jalankulkuväylä. Sitä voisivat käyttää myös hälytysajoneuvot.

Noin kymmenen kilometrin mittainen raitiotieyhteys on suunniteltu Helsingin keskustan, Hakaniemen, Nihdin, Korkeasaaren, Kruunuvuoren ja Yliskylän välille.

Uusi yhteys on tarpeen, koska Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon tulee runsaasti uutta asuntorakentamista. Ennusteiden mukaan raitioyhteyttä Kruunuvuorenrantaan käyttäisi päivittäin 37 000 matkustajaa. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määräksi arvioidaan 3 000.

Hankkeen yksi edellytys on Hanasaaren voimalaitoksen sulkeminen vuonna 2024, minkä kaupunginvaltuusto on jo hyväksynyt. Meritse tapahtuvat polttoainekuljetukset Hanasaareen loppuvat, ja siltayhteys on mahdollista rakentaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Kruunusiltojen hankesuunnitelman”

  1. Saattaa olla todella pitkässä juioksussa fiksukin hanke mutta tulee maksamaan tuplat= 500 +me.
    Onko taas parhaat osaajat rivissä ?

  2. Ollakseen merellinen kaupunki, jossa on paljon merenlahtia ja rantaviivaa, Helsingissä on todella vähän siltoja verrattuna muihin vastaaviin kaupunkeihin. Kaikki sillat ovat tervetulleita ja lisää vaan. Helpottaa liikkumista ympäri pk-seutua ja vähentää painetta nykyisillä väylillä. Myös erilaiset lossit ja lautat olisi hyvä lisä ja mahdollisuus elävöittää stadia.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat