Kokeile kuukausi maksutta

VVO yrittää korottaa Y-Säätiölle myytyjen asuntojen kauppahintaa

Osavuosikatsauksensa julkistanut VVO teki kovan tuloksen.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.
Kuuntele juttu

VVO-konsernin tammi-kesäkuun liikevaihto oli 182,3 (183,1) miljoonaa euroa. Liikevaihto muodostuu kokonaisuudessaan vuokraustoiminnan tuotoista.

Tulos ennen veroja oli 105,3 (124,4) miljoonaa euroa.Tulokseen sisältyy 56,2 (47,2) miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta, ja sijoituskiinteistöjen luovutusvoittoja ja tappioita -26,9 (+1,4) miljoonaa euroa.

Luovutustappion VVO ennakoi mahdollisesti pienenvän, koska Y-Säätiölle myytyjen asuntojen kaupasta on jätetty Aralle muutoshakemus.

Konsernin hyvä tuloksen kerrotaan perustuvan käyvän arvon muutokseen, alhaisiin rahoituskuluihin, hyvään taloudelliseen vuokrausasteeseen ja ylläpitokustannusten hallintaan.

Huikea vuokratuotto

VVO:n nettovuokratuotto oli 116,5 (113,2) miljoonaa euroa. Se on huikeat 63,9 (61,8) prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön mukaan nettovuokratuottoa kasvattivat valmistunut uudistuotanto, lisääntyneet vuokratuotot sekä ylläpito- ja korjauskulujen hallinta.

Taloudellinen vuokrausaste (96,9 %) laski hieman edellisvuodesta (97,4 %).

Rakenteilla on katsauskauden päättyessä 1 303 (1 385) vuokra-asuntoa. Konsernin vuokra-asuntojen määrä (32 736) väheni selvästi  (40 674).

Katsauskauden jälkeen heinäkuussa VVO osti Icecapital Housing Fund II -rahaston, joka omistaa 2 274 vuokra-asuntoa.

Myyntihintaa yritetään korottaa

VVO:n toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan VVO yrittää korottaa kauppaa hintaa, jonka Ara määritti Y-Säätiölle (Kiinteistö Oy M2-Kodeille).

”Kauppahintaa mahdollisesti korotetaan myöhemmin muutoksenhaun seurauksena. VVO Asunnot Oy hakee Aran enimmäisluovutuskorvauspäätökseen oikaisua tarvittavin keinoin”, Nieminen toteaa.

Vuoden 2016 aikana VVO-konsernin taloudellisen vuokrausasteen odotetaan pysyvän nykyisellä tasolla vuokra-asuntojen kysynnän jatkuessa edelleen vakaana. Arvio perustuu voimassa oleviin vuokrasopimuksiin ja kasvukeskusten vakaaseen kysyntään.

VVO-konserni arvioi, että myyntien vaikutuksella oikaistut nettovuokratuotot pysyvät vuoden 2015 tasolla. Investointien ennakoidaan olevan yli 600 miljoonaa euroa.

Täsmennetyssä näkymässä on otettu huomioon 8 571 asunnon myynnin ja 2 274 asunnon oston vaikutukset, arvio loppuvuoden vuokrausasteesta sekä rakenteilla olevien asuntojen määrä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “VVO yrittää korottaa Y-Säätiölle myytyjen asuntojen kauppahintaa”

  1. Aivan uskomatonta. Ensin ARA joutui hyväksymään sen, että Y-säätiölle myytyjen asuntojen korjausrahat eivät siirtyneet kaupassa. Nyt sitten VVO panee pokkana ARA:lle vielä vaatimuksen kauppasumman korottamisesta jälkikäteen. Jos se menee ARA:ssa läpi, niin voitaneen sanoa, että ARA on VVO:n talutusnuorassa.

  2. Ei oo Nieminen kauaa VVO:lla, hän mm on saanut aikaan sen että valtion hanat menevät kiinni ja rahan kasvaminen puissa loppuu…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat