Suomenlinnan arkkitehtuurikilpailuun tuli 157 ehdotusta

Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle rakennetaan uusia asuintaloja, joiden suunnitelmaa haettiin kesän ja syksyn aikana arkkitehtuurikilpailulla. Suomenlinnaa hallinnoivan Suomenlinnan hoitokunnan sekä Suomen Arkkitehtiliiton järjestämään kilpailuun saapui määräajassa iso määrä ehdotuksia, 157 työtä.

Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle rakennetaan uusia asuintaloja, joiden suunnitelmaa haettiin kesän ja syksyn aikana arkkitehtuurikilpailulla. Suomenlinnaa hallinnoivan Suomenlinnan hoitokunnan sekä Suomen Arkkitehtiliiton järjestämään kilpailuun saapui määräajassa iso määrä ehdotuksia, 157 työtä.

”Halusimme antaa osallistumismahdollisuuden laajalle joukolle alan tekijöitä. Päämäärä oli, että kaikenlaiset osaajat saattoivat ottaa kisaan osaa. Kiinnostusta löytyi myös Suomen ulkopuolelta. Töitä tuli niin Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Ranskasta kuin Espanjastakin”, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan rakennuttaja-arkkitehti Esko Rautiola, joka toimii kisan sihteerinä.

Töiden joukossa on kaikkea 5-kerroksisesta talosta kalastajakojuun ja asutettuihin muureihin ja valleihin. Myös rakentamisen määrät vaihtelevat.

Tuomaristo käsittelee töitä loppuvuoden, ja voittaja pyritään löytämään tammikuun aikana. Töitä asetetaan näytteille joltain osin loppuvuoden aikana hoitokunnan internetsivuille.

Maailmanperintökohteeseen sopivaa asuntorakentamista

Kilpailulla etsitään uusille asuinrakennuksille luonnetta, laajuutta ja toteutustekniikkaa, jotka soveltuvat Suomenlinnan maailmanperintökohteen suojeltuun, historialliseen miljööseen. Päämääränä on, että voittajaksi valittavan työn pohjalta voidaan ryhtyä tarkempaan suunnitteluun.

Länsi-Mustasaarelle on määrä rakentaa 6-10 asuntoa pinta-aloista ja ratkaisusta riippuen. Uudet 2-4 rakennusta korvaavat vanhat, huonokuntoiset asuinrakennukset, jotka on rakennettu väliaikaiseen käyttöön 1960-luvulla.

Kilpailun tuomaristo koostuu Suomenlinnan hoitokunnan, Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn, Helsingin kaupungin sekä Museoviraston edustajista.

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomenlinnan arkkitehtuurikilpailuun tuli 157 ehdotusta”

Jätä kommentti