Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Telakkarannan rakentaminen alkaa – rakennuslautakunta myönsi luvat kaikkiaan 954 asunnolle

Telakkarannan aloituskohde ja maanalainen pysäköintilaitos Helsingin Hietalahden telakan tuntumassa  saivat rakennusluvat. Samalla Telakkarantaan luvitettiin yhdeksän rakennuksen purkaminen.

Havainnekuva Telakkarannan aloitustalosta.

Seitsenkerroksinen uusi asuinkerrostalo, As. Oy Helsingin Annex, on suunniteltu Telakkarannan alueesta järjestetyn arkkitehtuurikutsukilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Kilpailun voitti Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Risto Huttunen arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy:stä.

Julkisivumateriaalit, muurattava ruukintiili sekä kulkuväyliä ja aukioita kattava maatiili, sitovat tämän ja myöhemmin suunniteltavat uudet rakennukset alueen teolliseen historiaan.

Savitiilinen epäsymmetrinen harjakatto yhdessä talon selkeän massan ja ikkunasommitelman kanssa antaa luvan saaneelle rakennukselle nykyaikaisen ja persoonallisen ilmeen. Epäsymmetriset muodot tulevat toistumaan erilaisina alueen kaikissa uudisrakennuksissa.

Luvat 13 asuinkerrostalolle

Rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan yhteensä 13 asuinkerrostalolle. Niissä on 954 asuntoa.

Telakkarannan lisäksi asuinkerrostaloja luvitettiin Laajasaloon, Pasilaan, Vallilaan, Kumpulaan, Viikkiin, Herttoniemeen ja uudelle Vantaanjoen ja Kehä I:n väliin jäävälle rakennuspaikalle Pukinmäkeen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Helsingin Telakkarannan rakentaminen alkaa – rakennuslautakunta myönsi luvat kaikkiaan 954 asunnolle”

  1. Ihan hieno. Harjakatto on ehdottomasti plussaa.

  2. Telakkarannasta pitäisi havainnekuvien perusteella tulla ihan edustavaa arkkitehtuuria edustava alue. Ei tosin ihme, sillä arkkitehtitoimisto alueen takana taitaa olla Tanskasta. Toivottavasti kotimaisissakin kohteissa päästäisiin pian eroon hujan hajan sijoitetuista ikkuna-aukoista, jotka antavat mille tahansa rakennukselle rauhattoman ulkoasun.

  3. Eivät nuo karsitut ja silotetut pinnat vaan näytä hyvältä, kun vieressä on rikkaita ja kolmiulotteisia julkisuvuja. Vanhat telakkarakennuksetkin ovat paljon kauniimpia ja kiinnostavampia julkisivuiltaan. Ja julkisivujahan yleisö arvostelee, kun taloista puhuu. Tietty jos ikkunat olisi vielä hujan hajan ja välissä jotain kirkuvan värisiä tetrisruutuja, niin oltaisiin vielä syvemmällä, joten tätä kai voi pitää torjuntavoittona kaupunkikuvalle, vaikka ottaakin silmään tylsänä ja hiottuna.

  4. Neliöhinnat lienee siellä 4000€ hujakoilla. Hyvä, että saadaan kohtuuhintaista asumista!

  5. ”uudelle Vantaanjoen ja Kehä I:n väliin jäävälle rakennuspaikalle Pukinmäkeen.”

    Vaikea ymmärtää, kun Kehä I on länsi-itäsuuntainen ja Vantaanjoki pohjois-eteläsuuntainen. Välissä ei voi olla neliömetrinkään rakennuspaikkaa?

  6. …kyseisessä kohtaa Kehä I ja Vantaanjoki ovat jotakuinkin samansuuntaisia. Kyseessä kartalla Käskynhaltijantien-Vantaanjoki – Kehä I rajaama alue

  7. no joo… isommassa kuvassa kyllä, mutta pääosa on puistoa…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat