Redin yhteyteen rakennettavan hotellin arkkitehtuurikilpailu ratkesi

Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevan Redin yhteyteen kaavoitetaan hotellitontti. Kaavoitustyötä varten järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittaja on nyt valittu.

Helsingin Kalasatamaan rakennettavan Redin yhteyteen rakennettavan hotellin arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus "Hila".

Palkintolautakunta asetti kilpailun ensimmäiselle sijalle Arkkitehdit Soini & Horto Oy:n ”Hila”-nimisen ehdotuksen. Suppeaan kutsukilpailuun oli pyydetty neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehdit Soini & Horto, Tengblom Eriksson Architects Ltd, Helin & Co Architects ja Arkkitehtitoimisto K2S Oy. Kilpailun järjestivät SRV ja Helsingin kaupunki.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää toteuttamiskelpoinen hotellirakennus, joka on arkkitehtuuriltaan raikas ja korkeatasoinen ja joka täydentää Kalasataman aluetta ja Rediä luontevasti ympäristöönsä nivoutuen.

Helsingin kaupunginhallitus on varannut SRV:lle Kalasatamasta korttelin hotellin suunnittelua varten. Hanke vaatii vielä asemakaavamuutoksen.

”Helsingissä on tällä hetkellä kova pula hotellihuoneista, joten uusi hotelli täydentää hyvin niin Kalasataman, Redin, lähialueiden kuin koko Helsingin palveluita”, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoo.

SRV on tehnyt hotellin rakentamisesta aiesopimuksen Restelin kanssa. Restel on Suomen suurin hotelli- ja ravintola-alan yritys, jolla on Suomessa 43 hotellia. Uusi hotelli rakennetaan kaupunkikeskus Redin viereen. Hotelliin on suunnitteilla 200­–250 huonetta, ravintola ja kahvila.

SRV rakentaa parhaillaan Helsingin Kalasataman sydämeen Rediä, joka koostuu kahdeksasta tornitalosta sekä vuoden 2018 syksyllä valmistuvasta kauppa- ja elämyskeskuksesta. Ensimmäisenä valmistuva asuintorni Majakka nousee 132 metrin korkeuteen, ja siitä tulee Suomen korkein asuinrakennus. Redin viereiselle tontille rakennettava uusi hotelli täydentää hyvin kokonaisuutta.

Kalasatamasta rakennetaan parhaillaan tiivistä kaupunkikeskusta. Alueelle muuttaa lähivuosina asumaan noin 20000 asukasta, eli Kalasatamaan tulee asukkaita saman verran kuin Kalliossa. Lisäksi Kalasatamaan kaavaillaan työpaikkoja noin 8000 ihmiselle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Redin yhteyteen rakennettavan hotellin arkkitehtuurikilpailu ratkesi”

  1. Muistamme sitten ’2060 -luvulla’ että kun Helsinkiin 2010 -luvulla rakennettiin hotelleja eräälle norjalaiselle sijoittajalle olivat ne tuon näköisiä.

  2. Parempi kuin täysin lasista tehty julkisivu, mutta ei tuo alumiini anna kovin arvokasta kuvaa, vaikka sinänsä laadukas materiaali onkin. Miksi ei kutsuta ulkomaalaisia mukaan, jotta saataisiin vähän erilaista näkemystä? Vähän liikaa samaa kuin Jätkäsaaren tornissa. Aika valjua kaupunkikuvaa tulee, kun käytetään paljon lasia ja vaaleaa metallia välissä, kuten Redissäkin. Kun katsoo kuvia kaupungeista joissa on paljon torneja, niin pahasti nuo monotoniset lasitornit ottavat sieltä kivitalojen seasta silmään. Onpahan sentään kivijalka avoin kadulle, ainakin vielä kuvassa.

Jätä kommentti