Kalasataman kauppakeskus Redi ja tornitalot.

SRV on allekirjoittanut 240 miljoonan aiesopimuksen kauppakeskuksesta Kalasatamaan

SRV on allekirjoittanut 240 miljoonan euron aiesopimuksen Kalasataman REDI-kauppakeskuksen toteuttamisesta Helsinkiin.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo

SRV on koonnut sijoittajaryhmän REDI-kauppakeskuksen ja -pysäköintilaitoksen pääomittamista ja toteuttamista varten. Tavoitteena on muodostaa sijoittajaryhmän kanssa yhteisyritys loka-marraskuun 2014 aikana, jonka jälkeen kohteen rakentaminen Helsingin Kalasatamassa voidaan käynnistää nopeasti.

”Alkuperäisestä suunnitelmasta on jo vuoden työt tehtynä, joten kauppakeskus valmistuu lähes alkuperäisessä aikataulussa”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen investoinnin kokonaisarvo on noin 480 miljoonaa euroa, josta aiesopimuksen mukaan rahoitettaisiin omistajien pääomasijoituksin 50 prosenttia. SRV:n omistusosuus kohteesta olisi enintään 49 prosenttia, jolloin SRV:n osuus pääomasijoituksesta olisi enimmillään vajaat 120 miljoonaa euroa.

Käynnissä olevien rahoitusneuvottelujen perusteella SRV arvioi, että noin 50 prosenttia investoinnin kokonaisarvosta rahoitetaan projektiluotoilla. SRV:n tavoitteena on saattaa luottoneuvottelut päätökseen vuoden 2014 loppuun mennessä. Samanaikaisesti SRV:n tavoite on allekirjoittaa perustettavan yhteisyrityksen kanssa noin 400 miljoonan euron urakkasopimus kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta sekä käynnistää kohteen rakentaminen.

Kauppakeskuksella ja pysäköintilaitoksella sekä kahdella ensimmäisellä asuintornilla on lainvoimainen rakennuslupa. Lopullisia ja alustavia vuokrasopimuksia on tähän mennessä allekirjoitettu vajaat 20 prosenttia ja käynnissä olevat vuokraneuvottelut kattavat 70 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Yhtiön tavoitteena on, että kauppakeskus valmistuisi täydessä laajuudessaan keväällä 2018.

Kauppakeskuksen vuokrattava tila on noin 64 000 m2. Yhteensä 2 000 autopaikkaa käsittävä pysäköintilaitos tulee palvelemaan myös REDIn asukkaita sekä metroaseman liityntäpysäköintiä. Kauppakeskukseen on suunniteltu kaksi päivittäistavaramyymälää ja monipuolinen valikoima palveluja ja brändejä. Valmistuessaan kauppakeskus on Helsingin kantakaupungin suurin kauppakeskus.

Kauppakeskus ja pysäköintilaitos ovat osa SRV:n Kalasataman keskukseen kehittämää REDI-suurhanketta, joka muodostuu kuudesta asuintornista sekä hotelli- ja toimistotornista. Torneissa on 20–35 kerrosta ja korkein niistä on 132 metriä. Torneihin on suunnitteilla 1 200 asuntoa noin 2 000 asukkaalle laajuudeltaan noin 100 000 neliömetriä, 10 000 neliömetrin toimistotilat ja 10 000 neliömetrin hotelli.  Ensimmäisen asuintornin asuntojen myynti käynnistetään alkuvuonna 2015.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV on allekirjoittanut 240 miljoonan aiesopimuksen kauppakeskuksesta Kalasatamaan”

  1. tuleeko sinne tuommosia avoimia pahvilaatikoita? aika kalliita semmosiksi.

  2. Eli SRV kaivaa omista taskuistaan (enintään) 120 miljoonaa euroa. Aika pieni raha tuollainen SRV:n kokoiselle yhtiölle, jolla on tällä hetkellä muitakin isoja investointikohteita.
    Hienoa, että keskus nytkähtää viimein liikkeille.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi