Projektit Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Skanska toteuttaa valtatien perusparannuksen välillä Kolari–Muonio

Skanska Asfaltti ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen valtatien 21 perusparannustöistä välillä Kolari–Muonio. Työt alkavat toukokuussa 2017, ja urakka on kokonaisuudessaan valmis elokuussa 2018.

Peruskorjaus sisältää tien leventämisen 7,5 metrin päällysteleveyteen 80 kilometrin matkalta sekä tien rakenteen parannustöitä. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa elinkeinoelämän kuljetusten varmuutta sekä liikenneturvallisuutta.

”Valtatie 21 on tärkeä elinkeinoelämän yhteys Norjaan. Se kuuluu myös Eurooppateiden verkkoon E8 Turusta Kilpisjärvelle. Nykyinen tie on raskaalle liikenteelle kapea ja näin ollen onnettomuusherkkä. Liikennemäärä välillä Kolari–Muonio on 500–1400 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on 26 prosenttia”, projektipäällikkö Keijo Heikkilä Liikennevirastosta kertoo.

Valtatien 21 peruskorjaus välillä Kolari–Muonio on Vt 21 Kolari–Kilpisjärvi -tiehankkeen ensimmäinen urakkakohde. Liikennevirasto aloittaa muiden urakkakohteiden kilpailutukset vuodenvaihteessa.

Skanska on viime aikoina toteuttanut useita samantyyppisiä teiden parantamishankkeita, kuten tänä vuonna Pohjois-Suomessa valmistuneen maantien 924 välillä Simo–Alaniemi sekä Pohjois-Savon valtatien 5 välillä Leppävirta–Humaljoki.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia