Rakentaminen Kiinteistöt Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Kaleva: Kiinalaissijoittajat etsivät Lapista kohteita

Kiinalaissijoittajat ovat ryhtyneet etsimään Lapista kohteita rakentaakseen uutta majoituskapasiteettia matkailijoille. Asiasta kertoo Kaleva Lännen Median tietoihin perustuen.

Kiinalaissijoittajien kiinnostus Pohjois-Suomen matkailubisnestä kohtaan on virinnyt nopeasti viime kuukausina.

Taustalla on Suomeen tulevien kiinalaismatkailijoiden määrän nopea kasvu. Lappiin olisi talvisesongin aikana tulossa enemmän matkailijoita kuin hotellikapasiteetti antaa myöten.

Investointiasiantuntija Jaakko Pöykkö Invest in Lapland -organisaatiosta kertoo, että kiinalaissijoittajat etsivät esimerkiksi yhteistyökumppaneita, joiden kanssa he voisivat lähteä kehittämään hotelliprojekteja.

”On kiinalaisia operaattoritahoja, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan oman konseptinsa tänne. Lapin lasikotamalliset lomakylät ovat myös kiinnostaneet kovasti”, Pöykkö kertoo.

Lapin kuntien omistamaan Invest in Laplandiin on koottu Lapin matkailuun liittyvistä sijoituskohteista salkku ulkomaisten sijoittajien houkuttelemiseksi.

”Salkussamme on tarjolla hyviä projekteja. Eniten tarvetta näyttäisi olevan ylemmän kategorian hotellimajoitukselle”, Pöykkö sanoo.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia