Talous Kiinteistöt Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Paroc aikoo sulkea Oulun kivivillatehtaan

Paroc Group käynnistää Oulun kivivillatehtaalla yhteensä noin 70 henkilöä koskevat yt-neuvottelut 17.1.2017.  Operatiivinen myyntihenkilöstö ei kuulu neuvottelujen piiriin.

Paroc Group suunnittelee Oulun kivivillatehtaan toiminnan alasajoa ja tuotannon sekä Oulussa olevien tukitoimintojen siirtämistä ja keskittämistä muille Parocin tehtaille ja toimipaikoille. Tehtaan mahdollisen sulkemispäätöksen taustalla on kotimaisen tuotannon ylikapasiteetti ilman vastaavaa kulutuskysynnän kasvua.

Neuvottelut pyritään saamaan päätökseen helmikuun loppuun mennessä. Mahdollisen alasajon tarkempi aikataulu päätetään neuvottelujen jälkeen.

”Neuvottelujen käynnistäminen on erittäin valitettava. Suomen kivivillatehtaiden tämänhetkisen kapasiteetin käyttöaste on kuitenkin liian alhainen kilpailukykyisen toiminnan varmistamiseksi kotimaassa. Oulussa sijaitseva tehdas on vanha, ja entuudestaan korkean kulurakenteen lisäksi sen toiminnan jatkaminen vaatisi mittavia investointeja lähitulevaisuudessa”, Paroc Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen kertoo.

Parocin toinen tehdas Suomessa on Paraisilla. Suunniteltu tuotannon sopeuttaminen ei vaikuta asiakastoimituksiin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia