Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetron valmistuminen lykääntyi jälleeen – liikenne voi alkaa elokuussa

Länsimetron valmistuminen lykkääntyi jälleen.

Havainnekuva Niittykummun metroasemasta.

Helsingin seudun liikenteen HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi arvioi Helsingin Sanomissa, että liikenne voisi alkaa 14. elokuuta.

Ennen joulua Länsimetro Oy arvioi, että huhtikuussa olisi ollut valmius aloittaa liikenne Tapiolaan ja kesäkuussa Matinkylään. Valmiutta aloittaa liikenne aiemmin Tapiolaan ei ole.

HSL ei ollut joulukuussa innokas  liikenteen aloittamiseen vaiheittain.

Paloliukuovien moottorit vaihdettava

Länsimetron yhteiskoekäyttötestaus on tehty Aalto-yliopiston, Tapiolan, Keilaniemen, Koivusaaren ja Lauttasaaren asemilla. Testaukset jatkuvat Urheilupuiston, Niittykummun ja Matinkylän asemilla.

Länsimetron omissa testauksissa on ilmennyt, että paloliukuovien sulkeutumisessa on puutteita, jotka on korjattava. Mahdollisessa tulipalossa paloliukuovet osastoivat metrotunnelin muista alueista. Ovia on länsimetron 28 kilometrin rataosuudella yhteensä 98 ja ne ovat kooltaan suurimmillaan noin 30 neliömetrin kokoisia. Paloliukuovien moottorit vaihdetaan.

Ensimmäiset lujuustestit betonirakenteista tehty

Yhteiskoekäyttötestien ja hankkeen omavalvonnan lisäksi on suoritettu ensimmäiset betonirakenteiden lujuustestaukset, joita suoritetaan valtakunnallisesti betonirakenteissa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Länsimetron rakenteissa ei ole näissä ensimmäisissä testeissä löydetty ongelmia.

”Metro on jo hyvin valmis. Viiden aseman yhteiskoekäyttötestaus on tehty. Nyt havaitut puutteet on korjattava ja samalla varmistettava, että asemat ja rata toimivat viranomaisten nykyisten vaatimusten mukaisesti. Tulevat korjaukset mahtuvat hankkeen loppukustannusennusteeseen, sillä siinä on varauduttu yllättäviin kulueriin hankkeen loppuvaiheessa”, toteaa Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo.

Kun kaikki yhteiskoekäyttökokeet on tehty ja testit suoritettu, Espoon ja Helsingin viranomaistahot voivat hyväksyä asemien ja ratatunnelien käyttöönoton. HKL vastaanottaa radan ja asemat hoitoonsa. HSL päättää matkustajaliikenteen aloittamisesta ja liityntäbussijärjestelmään siirtymisen ajankohdan

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Länsimetron valmistuminen lykääntyi jälleeen – liikenne voi alkaa elokuussa”

  1. Mikä on yhtiön hallituksen vastuu ?

  2. Mikähän on hankinnoista vastaavan projektinjohtokonsultin vastuu valvoa, että hankinnat ovat teknisesti käyttökelpoisia?

  3. 600 + miljoonaa euroa puluille ja aikaviiveet. Poliittisessa kontekstissa ei vastaa kukaan, ei päättäjät ei virkamiehet.

  4. onko aikataulu laadittu kännissä vai selvinpäin?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat