Kokeile kuukausi maksutta

Vison Raide-Jokerin hankintakonsultiksi

Raide-Jokerin rakentamisprojektin hankintakonsultiksi on valittu Vison Oy.

Raide-Jokerin rakentamisprojektin hankintakonsultiksi on valittu Vison Oy.

Hankintakonsultoinnin tavoitteena on suunnitella Raide-Jokerin hankinta siten, että hankkeen suunnittelijat ja urakoitsijat voidaan valita vuoden 2017 aikana ja että allianssisopimus solmitaan vuodenvaihteessa 2017–2018. Hankinnan suunnittelu käynnistyy välittömästi.Tilauksen arvioitu enimmäishinta on noin 295 000 euroa.

Raide-Jokerin johtoryhmä on päättänyt 9.12.2016, että hanke toteutetaan yhtenä allianssihankkeena, jossa suunnittelijat ja rakentajat hankitaan erikseen. Tilaaja voi tarvittaessa tehdä erillishankintoina esimerkiksi rata- ja ratasähköön liittyviä järjestelmiä sekä lisäksi selkeästi erikseen määriteltävät ja nopeasti käynnistettävät osat voidaan toteuttaa omina erillisurakoinaan.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Linja tulee korvamaan nykyisen runkobussilinjan, 550:n, 2020-luvun alussa.

Raide-Jokeri-linja toteutetaan Helsingin ja Espoon yhteishankkeena yhtenä ja yhteisenä raitioliikennejärjestelmänä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Vison Raide-Jokerin hankintakonsultiksi”

  1. Rahaa (veronmaksajien) tuntuu olevan kun tämäkin huonon hyötysuhteen poliittinen hanke väkisin tehdään.

    1. Mihin perustuu väitteesi huonosta hyötysuhteesta?

    2. Jos bussin 550 vuoroväli on nyt viisi minuuttia, ja tästä erittäin lyhyestä vuorovälistä huolimatta bussit ovat täyteen ahdettuja, niin eikö silloin pitäisi miettiä jotain korvaavaa, suuremman kapasiteetin kulkuneuvoa? Esimerkiksi raitiovaunua? Yhden raitiovaunun kapasiteetti on 3-5 kertainen yhden bussin kapasiteettiin verrattuna. Melko hyvä hyötysuhde.
      Liikennemäärät kasvavat tuolla Keilaranta-Itäkeskus -välillä entisestään uusien rakennushankkeiden myötä, eikä vuorotiheyttä voi juurikaan enää kasvattaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat