Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 63 asuntoa Jyväskylän Kankaalle

Skanska ja LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi ky ovat allekirjoittaneet esisopimuksen uuden vuokrakerrostalon rakentamisesta Jyväskylän Kankaalle. Rakennustyöt alkavat elokuussa 2017, ja kerrostalo valmistuu kesän 2018 lopulla.

Kankaan Piippurantaan, Tourujoen, vanhan piipun ja piipputorin läheisyyteen rakennettava As.oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 12 on vapaarahoitteinen vuokratalo, johon tulee yhteensä 63 asuntoa. Rakennus on seitsemänkerroksinen, ja asuntojen keskipinta-ala on 36 neliömetriä. Lisäksi taloon rakennetaan kellarikerros, johon tulee muun muassa yhteissauna.

”Kohteen asunnot ovat tehokkaita ja hyvin varusteltuja, ja ne vastaavat pieniin asuntoihin kohdistuvaan kysyntään. Kankaan alue on mielestämme uniikki alue, ja haluamme ehdottomasti olla mukana alueen kehityksessä”, LähiTapiolan salkunhoitaja Vesa Viita kertoo.

”Kankaan rakentaminen on lähtenyt kokonaisuudessaan vauhdikkaasti liikkeelle ja etenee jopa ennakoitua nopeammin. Seuraavaksi käynnistyy Kankaan vanhan paperitehtaan ympärille kiertyvien sydänkortteleiden uudisrakennusvaiheen asemakaavoitus. Kaavan pohjana toimii arkkitehtuurikilpailun voittanut kaavarunkosuunnitelma ’Kankaan kaupunkipuutarhat’, jonka on laatinut suomalais-tanskalainen arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgren Architect oy/ApS”, Skanskan hankekehityspäällikkö Noora Sokero sanoo.

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke Jyväskylän keskusta-alueella. Kankaalle sijoittuu vuoteen 2040 mennessä 5000 asukasta ja 2100 työpaikkaa. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle tammikuussa Skanskan rakentamaan As.oy Jyväskylän Rainaan. Lisäksi Skanskalla on parhaillaan rakenteilla Kankaalle As.oy Jyväskylän Tampuuri, joka valmistuu tammikuussa 2018.

Skanska rakentaa parhaillaan Jyväskylään myös kehittämäänsä Kauppakeskus Seppää. Sijoittajina kauppakeskushankkeessa on LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä. Kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen XXL:n myymälätilat luovutettiin 15. maaliskuuta, ja tilat avataan myöhemmin keväällä. Kauppakeskus on kokonaisuudessaan valmis syksyllä 2017. Lisäksi Skanska on rakentanut LähiTapiolalle useita asuntokohteita eri puolille pääkaupunkiseutua viime vuosien aikana.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia