Talous Kiinteistöt Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa kävi kiivaana helmikuussa

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin helmikuussa koko Suomessa yli 20 prosenttia enemmän kuin tammikuussa, kertoo Remax Suomen markkinakatsaus.

Pääkaupunkiseudulla kauppamäärä nousi tammikuuhun verrattuna yli 16 prosenttia.

Vahvoja kauppamäärän kasvuja kerrostalohuoneistojen kaupassa nähtiin Espoossa (+36%), Turussa (+42%), Jyväskylässä (+38%), Oulussa (+59%) ja Rovaniemellä (+36%).

Omakotitalojen kauppamäärät nousivat koko Suomessa yli 25 prosenttia verrattuna tammikuun kauppamäärään. Pääkaupunkiseudulla omakotikauppa vilkastui huomattavasti verrattuna vuoden 2016 helmikuun tasoon, johon kasvua tuli lähes 43 prosenttia.

RE/MAX-ketjun kauppamäärät kasvoivat tammi-helmikuussa 20 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Myyntiajat laskussa lähes koko Suomessa

Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika helmikuussa oli koko Suomessa keskimäärin 79 päivää ja pääkaupunkiseudulla 58 päivää. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen myyntiajat lyhenivät pääkaupunkiseudulla (-16%), Lahdessa (-25%), Jyväskylässä (-13%), Kuopiossa (-23%) ja Lappeenrannassa (-17%) verrattuna tammikuun lukuihin.

Koko Suomen tilastoissa käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat säilyivät tammikuun tasolla ollen keskimäärin 76 päivää. Kerrostalokaksioiden myyntiajat lyhenivät tammikuusta pääkaupunkiseudulla 55 päivään (-2pv) ja Espoossa 54 päivään (-7pv).

Omakotitalojen myyntiajat koko Suomessa lyhenivät hieman (-3pv) tammikuuhun verrattuna, ollen keskimäärin 136 päivää. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen myyntiajat lyhenivät tammikuuhun verrattuna 6 prosenttia ja oli keskimäärin 115 päivää. Voimakkain myyntiaikojen lasku omakotitalojen osalta nähtiin Turussa, jossa myyntiaika lyheni 64 päivään, kun se tammikuussa oli 157 päivää.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia