Koulutus ja tutkimus Rakennuslehti Ei kommentteja

Aalto-yliopisto ja Kone tiivistävät yhteistyötään

Kone ja Aalto-yliopisto ovat sopineet yhteistyönsä tiivistämisestä akateemisen ja käytännön tiedon ja asiantuntemuksen yhdistämiseksi.

Sopimus kattaa tutkimukseen, opetukseen, osaamisen kehittämiseen, kampuksen kehittämiseen ja rekrytointiin liittyvää yhteistyötä.

”Olemme tehneet jo pitkään tutkimusyhteistyötä, ja Kone on toiminut aktiivisesti myös Aallon Design Factory -ympäristössä. Tiivistyvän yhteistyön myötä tutkijoillemme ja opiskelijoillemme avautuu entistä enemmän mahdollisuuksia työskennellä uusien teknologioiden ja palveluiden parissa”, toteaa Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaani Jouko Lampinen.

”Kone haluaa tarjota asiakkailleen ja loppukäyttäjilleen parasta mahdollista asiakaskokemusta. Nyt allekirjoitettu sopimus antaa meille entistä laajemman tieteellisen pohjan tuote- ja palvelutarjoomamme kehittämiseen esimerkiksi käyttäjäkokemuksen alueella. Yhteistyöalueet on valittu tukemaan myös teknologiastrategiaamme. Tavoitteemme on varmistaa, että yhtiö jatkossakin tunnetaan toimialansa innovatiivisimpana yrityksenä”, sanoo Koneen teknologiajohtaja Tomio Pihkala.

Aalto ja Kone tavoittelevat sopimuksella yhteistyön syventämistä yhteisillä ydinalueilla. Sopimuksen keskeisiä yhteistyön alueita ovat ihmisvirta-analytiikka ja uutena alueena sen yhdistäminen rakennuksen tietomalleihin sekä niin ikään uudet yhteistyöalueet kuten langattomat teknologiat, tulevaisuuden valmistusmenetelmät sekä käyttäjäkokemus.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia