Kiinteistöt Talous Rakennuslehti Yksi kommentti

Helsinki myy tarjouskilpailulla yli 130-vuotiaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan talon Laajasalosta

Helsingin kaupunki käynnistää tarjouskilpailun Laajasalossa sijaitsevasta Villa Furuvikista. Tarjousaika päättyy 18. elokuuta 2017.

Villa Furuvik

Suojellun kaksikerroksisen huvilan lisäksi kaupunki myy pihapiiriin kuuluvat sivurakennuksen, talousrakennuksen ja rantasaunan. Asuminen on sallittu huvilassa ja sivurakennuksessa.

Vuonna 1884 käyttöönotettu, arkkitehti Karl August Wreden suunnittelema Villa Furuvik on arvioitu kulttuurihistoriallisesti ja ympäristön kannalta arvokkaaksi. Sen piha-alue on arvioitu puutarhahistoriallisesti arvokkaaksi. Huvila sijaitsee Laajasalon eteläisellä rannalla osoitteessa Furuvikintie 5.

Helsingin kaupunki on ostanut kiinteistön vuonna 1991, ja viime vuodet se on ollut vuokrattuna yhdistyskäyttöön.

Huvila soveltuu myös asumiseen

Villa Furuvikin päärakennus on alun perin ollut vapaa-ajan asunto, ja sen nykyinen käyttötarkoitus on kokoontumistila. Alueen asemakaavasta on hyväksytty poikkeaminen siten, että sekä pää- että sivurakennusta saa käyttää asumiseen ja talousrakennusta asumista palvelevana tilana. Päärakennuksen asuinpinta-ala on 250 neliötä.

Rakennusten ostajalle vuokrataan reilun puolen hehtaarin määräala. Vuokra-aika on 30 vuotta ja alustava vuosittainen maanvuokra 15200–15800 euroa.

Korjaukset suunniteltava kaupunginmuseon kanssa

Huvilassa on tehty vuonna 2014 kuntoarvio, jonka mukaan suurimmat kunnossapito- ja korjaustarpeet koskevat alapohjan ja märkätilojen peruskorjauksia. Lisäksi ulkoseinien rakenteet suositellaan tarkastamaan mahdollisten vaurioiden varalta. Huvila on peruskorjattu vuonna 1962.

Rakennusten ja pihapiirin korjaus- ja muutostyöt tulee suunnitella yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Huvilaa esitellään sopimuksen mukaan kesä- ja elokuussa.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Vuokratontti ja suojelu, ei taida tulla ryysistä. Hesalaiset veronmaksajat voivat toki olla tyytyväisiä että kaupunki yrittää myydä rakennuksen riskit jollekin huruhatulle.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia