Talous Rakennustuote Rakentaminen Hannu Lättilä 3 kommenttia

Lehto osti elementtitehtaan – turvaa rajusti kasvavan yhtiön elementtien saantia

Lehto Group on ostanut Iin Fasadin konkurssipesän ja saanut kaupan myötä Iissä toimivan elementtitehtaan ja sen laitteet. Tehtaan hankinnalla rajusti kasvava rakennusyhtiö turvaa elementtien saantiaan.

Lehto Group käynnisti tuotannon uudella Oulaisten-elementtitehtaallaan viime vuonna.

Iin Fasadin nykyinen henkilökunta ei siirry kaupassa vanhoina työntekijöinä Lehto Groupiin.

Iin Fasadi oli pientaloissa, julkitilarakennuksissa sekä liikekiinteistöissä käytettävistä muunneltavista elementtiratkaisuista tunnettu perheyritys.

”Voimakkaan kasvumme myötä myös elementtien tarpeemme on kovassa nousussa. Samanaikaisesti rakentamisen markkinat ovat piristyneet ja elementtivalmistajien kapasiteetti alkaa olla tiukoilla, mikä näkyy muun muassa toimitusaikojen pidentymisenä. Tämän oston myötä voimme varmistaa seinäelementtien saatavuuden erityisesti Hyvinvointitilat-palvelualueemme tarpeisiin”, Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto kertoo.

”Iin Fasadissa on ollut enimmillään noin 60 työntekijää. Tavoitteemme on käynnistää tuotanto tehtaalla mahdollisimman nopeasti. Henkilöstön palkkaus tehdään asteittain, ensimmäiset sopimukset allekirjoitetaan ensi viikolla.”

Lehto Group ei kerro Iin Fasadista maksamaansa kauppasummaa.

Kasvuvauhti yllätti jopa yhtiön itsensä

Näyttää siltä, että Lehto Groupin kuluvan vuoden kasvuvauhti on päässyt yllättämään jopa yhtiön itsensä, sillä se nosti viime viikolla kuluvaa vuotta koskevaa kasvuarviotaan.

Lehto arvioi nyt, että sen kuluvan vuoden liikevaihto kasvaa 40–50 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna, kun yhtiö oli vasta 11. toukokuuta julkistamansa alkuvuoden liiketoimintakatsauksen yhteydessä arvioinut liikevaihtonsa kasvavan vähintään 30 prosenttia. Viime vuonna yhtiön liikevaihto kasvoi 31,3 prosenttia 361,8 miljoonaan euroon.

Samalla Lehto Group piti ennallaan arvionsa, että sen liikevoitto on tänä vuonna yli 10 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna liikevoittoprosentti oli 11,2.

Parantuneen näkymän taustalla on ennakoitua parempi edistyminen Toimitila-, Asunnot- ja Hyvinvointitilat-palvelualueilla. Yhtiö on saanut tilauksia hankkeista aiemmin arvioitua enemmän ja päässyt myös aloittamaan hankkeita aiemmin arvioitua aikaisemmin.

Näkymiään koskevan päivityksen yhteydessä yhtiö ilmoitti keskeisimmiksi liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviksi riskeiksi työvoiman saatavuuden, tehdaskapasiteetin riittävyyden ja neuvotteluvaiheessa olevien hankkeiden käynnistymisen viivästymisen. Nyt siis ainakin tehdaskapasiteetin riittävyyden osalta tilanne on korjaantumassa.

Samalla yhtiö totesi, että epäonnistuminen työvoiman hankinnassa ja tehdaskapasiteetin lisäyksessä voi viivästyttää projektien etenemistä ja liikevaihdon ja liiketuloksen kertymistä.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Milloinkahan Lehto alkaa panostaa laatuun?

  Vastaa
  • Sinullako on ensikäden tietoa Lehdon huonosta laadusta? Voisitko antaa konkreettisia esimerkkejä? 🙂

   Vastaa
 • Ihan samaa laatua on kaikilla rakennusliikkeillä. Yhdessä gryndikohteessa olen ollut vastaava. Hävetti esitellä keittiöitä ostajille. Eräskin mummo sanoi että voisi ostaa sijoitusasunnoksi , mutta kun on niin huonolaatuisia.
  Luxus-leiman saa kun laminaatti vaihdetaan parkettiin

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia