Kokeile kuukausi maksutta

Lehto Groupin tehdas aikoo puolittaa tuotantonsa läpimenoajan syksyyn mennessä

Lehto Groupin viime vuonna käynnistyneellä Oulaisten-tehtaalla on kovat tuotannon tehostamistavoitteet. Tärkeä rooli näiden tavoitteiden saavuttamisessa on tehtaan automaatioasteen nostolla.

Lehto Groupilla on tehdas esimerkiksi Oulaisissa.
Kuuntele juttu

Uuden tehtaan rakentaminen Oulaisiin alkoi marraskuussa 2015, ja ensimmäiset tuotteet tulivat ulos elo-syyskuussa 2016. Tehdas valmistaa huoneistomoduuleja, kph-keittiömoduuleja, hoivakotien kylpyhuonemoduuleja, ikkunoita ja erilaisia seinäelementtejä.

Tehtaalla on neljä erillistä tuotantolinjaa. Kunkin moduulityypin rakentamisen eri työvaiheet tehdään omissa työpisteissään. Moduulit siirtyvät linjalla työpisteestä toiseen kiskoja pitkin.

”Tässä haetaan nimenomaan teollista valmistamista. Tätä voisi hieman verrata autotehtaan valmistuslinjaan”, kuluvan vuoden alusta tehtaanjohtajana aloittanut Reima Sintonen sanoo.

Lisää automaatiota

Vaikka Sintonen vertaakin uuden tehtaan tuotantoa autotehtaaseen, vasta puolisen vuotta pyörineen tehtaan automaatioaste ei ole autotehtaan tasoa ainakaan vielä. Tehdas hyödyntää automaatiota muun muassa sahauksessa, maalauksessa ja naulauksessa.

”Olemme tässä vielä alussa. Suunnitelmia automaation lisäämiseksi on paljon. Tuotannon läpimenoaika on tarkoitus puolittaa nykyisestä jo syksyyn mennessä”, oman yrityksensä kautta tehdasta konsultoiva Jouni Limma kertoo. Vielä ennen vuodenvaihdetta Limma veti vt:nä tehtaan toimintaa ja vastasi ennen laitoksen käynnistymistä myös sen suunnittelusta ja laitehankinnoista.

Lehto Group korostaa toiminnassaan yleensäkin innovoimista. Lean-periaatteiden mukaisesti yhtiön Oulaisten-tehdas osallistaa työntekijöitään vahvasti kehitystyöhön. Limman mukaan työntekijät ovat työn ohessa keksineet jo useita innovaatioita ja tehtaalla on jatkuvasti meneillään myös varsinaisia tuotekehitysprojekteja.

”Meillä on esimerkiksi nyt menossa projekti, joka liittyy juuri siihen, että tekisimme tuotteita puolet lyhyemmässä ajassa. Siinä on kiinni monen hengen sekaryhmä, jossa on muun muassa valmistettavuuden suunnittelija, sähkösuunnittelija, lvi-suunnittelija ja rakennesuunnittelija.”

Uusi tehdas jo pohdinnassa

Sintonen ja Limma eivät halua kertoa tehtaan tarkkaa kapasiteettia. Kapasiteetti on kuitenkin jo nyt pitkälti täyskäytössä. Toki tavoitteena oleva läpimenoajan puolittaminen nostaisi kapasiteettia merkittävästi.

Yhtiö pohtii silti jo uuden tehtaan rakentamista. Sintonen kertoo, että yhtiö tekee päätöksen mahdollisesta uudesta tehtaasta vuoden loppuun mennessä.

Yhtiöllä on nykyisellään myös toinen, pienempi tehdas Oulaisissa sekä suurkattoelementtejä valmistava tuotantolaitos Humppilassa ja talotekniikkamoduuleja valmistava yksikkö Oulussa.

Lue lisää Lehto Groupin Oulaisten-tehtaasta Rakennuslehden numerosta 12.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lehto Groupin tehdas aikoo puolittaa tuotantonsa läpimenoajan syksyyn mennessä”

  1. Olisiko Lehto Group todella keksinyt jotain uutta? Ainakin jutussa mainitut automaatiot ovat jo nyt käytössä monen talotehtaan linjoilla. Mikäli jotain uutta keksitään, muut ottavat nopeasti uudet innovaatiot käyttöön.
    Yleensä näin nopea tuotannon laajentaminen kuin Lehto Groupilla on, on jäänyt tähdenlennoksi. Täytyy ainakin kerran ”keventää pääomarakennetta”.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat