Projektit Kiinteistöt Korjausrakentaminen Rakennuslehti Yksi kommentti

Lemminkäinen sai arvokiinteistön perusparannusurakan Helsingissä

Lemminkäinen ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin keskustassa sijaitsevan Mikonkatu 9:n kiinteistön perusparannustöistä. Työt alkavat kesäkuussa 2017.

Kuva: HS/Sirpa Räihä

Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkisteta.

Sopimukseen sisältyy nykyisin toimistokäytössä olevan talon täydellinen perusparannus: kaikki sisäpuoliset rakenteet, talotekniikka, pintamateriaalit ja kalusteet uusitaan. Tehokkaat, muuntojoustavat ja tämän päivän työnteon vaatimuksia vastaavat tilat valmistuvat vuokralaisten käyttöön syksyllä 2018.

Vuonna 1929 rakennettu Jussi ja Toivo Paatelan suunnittelema Mikonkatu 9:n kiinteistö sijaitsee Ateneumin taidemuseon vieressä Helsingin ydinkeskustassa. Kiinteistö rakennettiin alun perin Atlas-pankin pääkonttoriksi, mutta pankki ajautui muun muassa kiinteistösijoitustensa vuoksi vararikon partaalle ja yhdistettiin jo vuoden 1929 lopussa Helsingin Osakepankkiin. Sen jälkeen pankkisalissa toimi vuosikymmeniä elokuvateatteri Rea. Vuodesta 1994 entinen pankkisali on toiminut ravintolana.

Lemminkäinen on aiemmin toteuttanut Ilmariselle useita hankkeita, muun muassa Hämeentie 22:n peruskorjauksen, joka valmistui keväällä 2017.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia