Kuva: HS/Sirpa Räihä

Lemminkäinen sai arvokiinteistön perusparannusurakan Helsingissä

Lemminkäinen ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin keskustassa sijaitsevan Mikonkatu 9:n kiinteistön perusparannustöistä. Työt alkavat kesäkuussa 2017.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkisteta.

Sopimukseen sisältyy nykyisin toimistokäytössä olevan talon täydellinen perusparannus: kaikki sisäpuoliset rakenteet, talotekniikka, pintamateriaalit ja kalusteet uusitaan. Tehokkaat, muuntojoustavat ja tämän päivän työnteon vaatimuksia vastaavat tilat valmistuvat vuokralaisten käyttöön syksyllä 2018.

Vuonna 1929 rakennettu Jussi ja Toivo Paatelan suunnittelema Mikonkatu 9:n kiinteistö sijaitsee Ateneumin taidemuseon vieressä Helsingin ydinkeskustassa. Kiinteistö rakennettiin alun perin Atlas-pankin pääkonttoriksi, mutta pankki ajautui muun muassa kiinteistösijoitustensa vuoksi vararikon partaalle ja yhdistettiin jo vuoden 1929 lopussa Helsingin Osakepankkiin. Sen jälkeen pankkisalissa toimi vuosikymmeniä elokuvateatteri Rea. Vuodesta 1994 entinen pankkisali on toiminut ravintolana.

Lemminkäinen on aiemmin toteuttanut Ilmariselle useita hankkeita, muun muassa Hämeentie 22:n peruskorjauksen, joka valmistui keväällä 2017.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lemminkäinen sai arvokiinteistön perusparannusurakan Helsingissä”

  1. Onkos eläkerahoilla rakentaminen kilpailutettu? Vai onkos nämä eri rahoja 🙂

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi