Suunnittelu Kiinteistöt Rakentaminen Talous HS / Lari Malmberg 2 kommenttia

Vallilaa odottaa suuri muutos – suunnitteilla uusi urheiluhalli, asuntoja 1400 ihmiselle ja uintikeskuksen laajennus

Helsinki suunnittelee suurta mullistusta Vallilan pohjoisosiin. Mäkelänkadun ja Hämeentien väliselle alueelle kaavaillaan useita uusia asuintaloja ja urheilukeskusta. Lisäksi Mäkelänrinteen uintikeskusta ja lukiota odottaa näillä näkymin laajennus.

Havainnekuva näyttää, miltä Mäkelänrinteen uimahallin viereen suunnitellut urheilukeskus ja opiskelija-asunnot näyttäisivät.

Tällä hetkellä alue on paikoin hyvin väljästi rakennettu. Mikäli suunnitelmat toteutuvat kokonaisuudessaan, alueelle saattaa tulevaisuudessa muuttaa 1400 uutta asukasta. Osa asuinrakennuksista on opiskelija-asuntoja.

Vallilanpuiston hiekkakentän alle suunnitellaan yleistä pysäköintilaitosta.

Asuntojen hinnat nousevat tällä hetkellä Helsingissä nopeimmin postinumeron 00500 kattavalla alueella. Vallilan ja Hermannin postinumero 00550 kuuluu tähän joukkoon.

Helsingissä pääkonttoriaan pitävä it-yritys Reaktor on luonut palvelun, joka ennustaa, mihin suuntaan asuntojen hinnat Suomessa kehittyvät. Palvelun mukaan Vallilan asuntojen hinnat nousevat tämän vuoden aikana 3,79 prosenttia. Asuinneliön keskihinnaksi muodostuu ennusteen mukaan 5157 euroa.

Täydennysrakentamisen uskotaan olevan tehokkain keino asuntojen hinnannousun hillitsemiseen.

Täydennysrakentamisen yhteydessä kaupunkisuunnitteluvirasto suunnittelee myös parantavansa alueen julkisia ulkotiloja, kuten katuja, puistoja ja kävelyreittejä. Uuden maanalaisen pysäköintilaitoksen vuoksi maanpäällisiä pysäköintitiloja pystyttäisiin vapauttamaan muuhun käyttöön. Tavoitteena on tehdä Pohjois-Vallilasta entistä kantakaupunkimaisempi.

Uutta urheiluhallia suunnittelee Urhea-säätiö, jonka perustajia ovat muun muassa Suomen olympiakomitea sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Halliin tulisi tiloja esimerkiksi yleisurheilulle, voimaharjoittelulle, telinevoimistelulle ja koripallolle.

Urheiluhalli olisi kooltaan 12000 neliömetriä. Päivisin tiloja käyttäisivät Mäkelänrinteen lukio ja muut oppilaitokset. Muina aikoina halli olisi paikallisten urheiluseurojen, lajiliittojen, kuntalaisten ja aikuislukion käytössä.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Köyhä Joensuu rakentaa 800 opiskelija-asuntoa. Helsinki voisi rakentaa helposti 10 000, sillä jo olisi vaikutusta asuntopulaan. Liian pieniä ovat Helsingin hankkeet !

    Vastaa
  • Hyvä Reaktor, fiksua, ihmekö tuo, että Vallilan keskihinta nousee, kun vanhan skeidan sekaan nousee uutta mökkiä kuin sientä sateella. En kyllä ymmärrä, kuka täysijärkinen ja -lompakkoinen tuolta asunnon ostaisi, mutta kai niitä pelkästään jälkimmäisen ehdon täyttäviä sitten riittää.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia