LähiTapiola pilotoi uutta ikäasumisen konseptia Vantaalla

Skanska rakentaa LähiTapiolalle Vantaan Kivistöön 66 asunnon nelikerroksisen kerrostalon, jossa LähiTapiola pilotoi uutta ikäkausiasumisen konseptiaan.

As. Oy Vantaan Teresa.

Konseptissa on ajatuksena, että As. Oy Vantaan Teresan asunnot sopivat monenikäisille asukkaille. Niiden varustelussa on kuitenkin otettu huomioon seniorien tarpeet.

”Seniorien asumista voidaan helpottaa monilla yksinkertaisilla keinoilla, kuten tässä asuntokohteessa on tehty. Kaikkien asuntojen liedet on varusteltu sammuttavalla liesivahdilla. Liesivahti katkaisee sähköt päälle unohtuneesta liedestä. Lisäksi liesikuvussa on sammutin, joka sammuttaa liedellä syttyneen tulipalon. Kylpyhuoneet on suunniteltu siten, että niihin voidaan tarvittaessa helposti lisätä turvavälineitä, kuten tukikahvoja ja suihkuistuimia. Keittiöaskareista suoriutumista on helpotettu sijoittamalla mikroaaltouuni korkeudelle, jolla sen käyttö on helpompaa liikuntarajoitteisille, vanhuksille ja lapsille”, projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen Skanskasta kertoo.

”Konseptissamme on ajatuksena, että ne ominaisuudet, jotka helpottavat seniorien asumista, sopivat myös muille. Ei tarvitse suunnitella erikseen asuntoja, joihin seniorit muuttavat liikuntarajoitteidensa vuoksi, vaan mietimme ratkaisut toisesta näkökulmasta: asukkaan ei tarvitse muuttaa asunnostaan pois liikkumisen tilapäisesti tai pysyvästi heikentyessäkään”, toimitusjohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistöpääomarahastot oy:stä sanoo.

”Haimme konseptillemme pilottikohdetta, ja koska tämä tontti oli varattu erityisasumiseen, se soveltui meille erittäin hyvin”, Särs jatkaa.

As. Oy Vantaan Teresan rakentaminen käynnistyy kesäkuun alussa 2017, ja se valmistuu joulukuussa 2018. Rakennuksen alakertaan tulee päiväkoti Kivistön lapsille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “LähiTapiola pilotoi uutta ikäasumisen konseptia Vantaalla”

  1. No jopa on nerokkaita keksintöjä. Mutta saihan niillä kaupungilta hyvän tontin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat