Uudistuvan Olympiastadionin peruskivi muurattiin

Uudistuvan Olympiastadionin peruskivi muurattiin tiistaina 13. kesäkuuta 2017 stadiontyömaalla.

Uudistuvan Olympiastadionin peruskivi muurattiin tiistaina 13. kesäkuuta 2017 stadiontyömaalla.

Peruskiven päämuurareina toimivat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto. Peruskivi asetettiin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna Olympiastadionin tornin läheisyyteen.

Uudistuvan stadionin peruskivi muurattiin stadionin alkuperäisen, kesäkuussa 1936 muuratun, peruskiven viereen. Peruskirjan luki ja Helsingin kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toi pormestari Jan Vapaavuori.

”Kesäkuussa 1936 Helsingin kaupunginjohtaja Erik von Frenckell toivoi juhlapuheessaan, että peruskirja, joka peruskiven alle kätkettiin, saisi olla vuosikymmeniä ja vuosisatoja kansamme urheilumielen ja suurten saavutusten todistajana. Toive on toteutunut. Vuonna 1938 avattu Olympiastadion tunnetaan niin tornistaan kuin moniin mieliin painuneista urheilu- ja kulttuurihetkistä. Suomalaiset ovat kokeneet stadionilla ja Helsingissä moninaisia hurmoshetkiä, oli kyse sitten vuoden 1952 olympialaisista, konserteista tai urheilijoiden otteista täyden stadionin edessä. Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeella on tärkeä merkitys Helsingin kaupungin ja koko Suomen tapahtumatoiminnan mahdollistajana ja stadionin toiminnalla on myös mittavat tuotantotaloudelliset vaikutukset”, Vapaavuori sanoi.

”Olympiastadion on yksi Suomen itsenäisyyden symboli; monumentti sekä henkisesti että rakennuksena. Jo stadionin rakennusvaiheessa puhuttiin koko kansan stadionista. Määritelmä ei ole haalistunut, vaan pikemminkin vahvistunut yhteisten kokemusten kautta. Käynnissä oleva Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen muuntaa historiallisen urheilu- ja tapahtuma-areenan paikaksi, joka täyttää tulevaisuuden suurtapahtumien vaatimukset ja on myös päivittäin suomalaisten ja vierailijoiden käytössä”, opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Ranto totesi valtiovallan tervehdyksessä.

Peruskiveen muurattava lieriö saapui Olympiastadionille Lasse Virénin tuomana. Lieriö täytettiin perinteiden mukaisesti tilaisuuden aikana ja sinne asetettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden raha, peruskirja, ote hankesuunnitelmasta, tilaisuuden kutsuvierasluettelo, päivän sanomalehti ja käytössä olevat kolikkorahat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudistuvan Olympiastadionin peruskivi muurattiin”

Jätä kommentti