Lemminkäinen sulautuu YIT:hen jättimäisessä yritysjärjestelyssä.

Varma on uuden rakennusjätin suurin osakkeenomistaja

Lemminkäinen sulautuu YIT:hen jättimäisessä yritysjärjestelyssä.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Sulautumissuunnitelman mukaan Lemminkäisen osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 3,6146 YIT:n uutta osaketta jokaista omistamaansa Lemminkäisen osaketta kohden, jolloin yhdistymisen toteuttamisen jälkeen YIT:n osakkeenomistajat omistavat yhdistyneestä yhtiöstä 60 prosenttia ja Lemminkäisen osakkeenomistajat 40 prosenttia.

Oletuksena on, että yksikään Lemminkäisen osakkeenomistaja ei vaadi omistamiensa osakkeiden lunastamista sulautumisesta päättävässä Lemminkäisen ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Yhdistyneen yhtiön suurin omistaja on (31.5.2017 tilanteen mukaan) Keskinäinen työeläkeyhtiö Varma 7,6 prosentin osuudella olettaen, että kaikki YIT:n ja Lemminkäisen osakkeenomistajat ovat osakkeenomistajia myös yhdistymisen toteuttamishetkellä.

PNT Group Oy:n omistus on 7,2 prosenttia. Heikki Pentin kuolinpesä omistaa 3,9 prosenttia, OP rahastot 2,4 ja Noora Forstén 2,4 prosenttia.

Antti Herlin omistaa yhdistyneestä yhtiöstä 2,2 prosenttia.

Peab liputti jo keväällä 2012 omistusosuutensa Lemminkäisessä nousseen 10,6 prosenttiin. Koska Peabin omistamat Lemminkäisen osakkeet ovat hallintarekisterissä, ruotsalaisyhtiön tämän hetken tarkkaa omistusosuutta Lemminkäisessä ei tiedetä. Koska Peab ei kuitenkaan ole sen jälkeen tehnyt liputusilmoitusta, sen omistusosuuden täytyy edelleen olla yli 10 prosenttia mutta kuitenkin alle 15 prosenttia. Siten Peabin omistusosuus uudessa yhdistyneessä yhtiössä tulee olemaan yli 4 prosenttia, jolla se on kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma on uuden rakennusjätin suurin osakkeenomistaja”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi