Tampereen Tilakeskus on ottanut Tampere-talon remonttityömaan haltuunsa. Asiasta kertoi Aamulehti.

Aamulehti: Tampere-talon remontissa riidellään rahasta ja laadusta

Tampereen Tilakeskus on ottanut Tampere-talon remonttityömaan haltuunsa. Asiasta kertoi Aamulehti.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

”Päätimme ottaa työmaan haltuun. Suurin murhe on ollut laajennusosa, jonka piti olla valmis jo 17. toukokuuta 2016”, rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen sanoo Aamulehdessä (8.8.17).

Urakoitsijana on ollut Jatke Oy. Urakoitsijan mukaan kohde on ollut vastaanottokunnossa 20. huhtikuuta.

Tilakeskus listasi kesäkuussa laatuongelmat. Puutteita on ollut esimerkiksi laajennusosan Maestro-salin liikkuvassa katsomossa, lattiassa, julkisivuritilöissä sekä tasoite- ja maalaustöissä. Tilakeskus katsoo, että urakoitsija on viivästynyt sopimusaikataulusta törkeästi.

Jatke oy:n toimitusjohtaja Hannu Lokan mukaan Tampere-talon remonttia ovat vaikeuttaneet tilaajan vastuulla olevat suunnitteluongelmat. Tilakeskus vaihtoi arkkitehtitoimiston kesken urakan.

Lokka kertoo lehdessä, että kiistassa on kyse siitä, kuka vastaa suunnittelun viiveistä js virheistä aiheutuneista ylimääräisistä kustannuksista.

Tilakeskus yrittää päässä asiassa neuvotteluratkaisuun.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Tampere-talon remontissa riidellään rahasta ja laadusta”

  1. Ei tee hyvää rakennusalan maineelle. Harmi sinänsä, että isot julkiset hankkeet ovat jatkuvasti uutisissa negatiivisessa valossa. Julkisen hankintalain fiksu käyttö tuntuu olevan yllättävän vaikeaa.

  2. ”jonka piti olla valmis jo 17. toukokuuta 2016” onko tosiaan yli vuoden myöhässä ja nyt vasta otetaan haltuun, vai olisiko tuossa vuosiluvussa kirjoitusvirhe?

  3. Epä realistiset tavoitteet tämän päivän hankkeissa. Osaamattomuutta tilaajan / edustajan taholta, jossa Dittelillä suurempi arvo kuin ammattikokemuksella.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi