Satolle iso vakuudeton laina Swedbankilta

Sato Oyj ja Swedbank AB (publ) allekirjoittivat Helsingissä 4. elokuuta 2017 vakuudettoman 100 miljoonan euron lainasopimuksen, Sato tiedottaa.

Sato Oyj ja Swedbank AB (publ) allekirjoittivat Helsingissä 4. elokuuta 2017 vakuudettoman 100 miljoonan euron lainasopimuksen, Sato tiedottaa.

Swedbankin kanssa tehty sopimus jatkaa laina-ajaltaan pitkien ja merkittävimmiltä ehdoiltaan yhtiön ulkona olevien vakuudettomien joukkovelkakirjalainojen mukaisten lainajärjestelyjen sarjaa.

”Yhteistyön syveneminen Swedbankin kanssa rahoitusstrategiaamme erinomaisesti sopivalla lainakokonaisuudella on arvokas asia meille. Tämä rahoitussopimus on erinomainen jatko aiemmille Aktia Pankin, Euroopan Investointipankin ja OP Yrityspankin kanssa sovituille vakuudettomille lainoille”, Saton toimitusjohtaja Saku Sipola toteaa. Varat tullaan käyttämään vakuudellisten lainojen jälleenrahoitukseen ja konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin.

Tiedotteen mukaan rahoitussopimus vahvistaa Saton toimenpiteitä muuttaa rahoitusrakennettaan kohti vakuudetonta suuntaa. Yhtiön reaalivakuudesta vapaan omaisuuden osuus 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa oli 56,3 prosenttia.

Sato kertoo johdonmukaisesti kasvattanut rahoitusrakenteensa monimuotoisuutta ja parantaneensa likviditeettiasemaansa. Tärkeä askel oli syndikoitu 400 miljoonan euron vakuudeton rahoituslimiittisopimus, joka solmittiin kesäkuussa 2016 useiden kaupallisten pankkien kanssa. Myös vakuudettomat joukkovelkakirjalainat ovat tiedotteen mukaan vieneet Satoa kohti entistä vakaampaa rahoitusrakennetta.

Sato on ruotsalaisten määräysvallassa. Kiinteistösijoitusyhtiö Fastighets AB Balderin suora ja epäsuora omistusosuus on 53,6 prosenttia. Hollantilainen eläkesijoittaja APG omistaa Satosta 22,6 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Satolle iso vakuudeton laina Swedbankilta”

Vastaa