Kokeile kuukausi maksutta

Korkein oikeus myönsi Lemminkäiselle ja Vantaalle rajoitetun valitusluvan asfalttikartellista

Korkein oikeus on myöntänyt rajoitetun valitusluvan Lemminkäiselle ja Vantaan kaupungille asfalttikartelliin liittyvissä vahingonkorvausoikeudenkäynneissä.

Lemminkäisen osto ei ole nostanut YIT:n kurssia lähellekään huippulukemia.
Kuuntele juttu

Sen sijaan korkein oikeus on hylännyt kokonaan 15 kaupungin tai kunnan valituslupahakemukset Lemminkäistä koskien. Espoon kaupungin osalta valituslupahakemus jää odottamaan nyt valitusluvan saaneiden asioiden ratkaisua.

KKO on myöntänyt Lemminkäiselle valitusluvan Mikkelin ja Rovaniemen kaupunkia koskevissa asioissa. Valituslupa koskee sitä, onko Lemminkäisen korvausvastuu vähentynyt sen vuoksi, että muiden kartelliin osallistuneiden tahojen vastuu oli vanhentunut. Lemminkäisen muut valituslupahakemukset jäävät odottamaan nyt valitusluvan saaneiden asioiden ratkaisua.

Vantaan kaupungille myönnetty valituslupa koskee sitä, vastaavatko Skanska Asfaltti, NCC Industry ja Asfaltmix kaupungille kartellin aiheuttamasta vahingosta sillä perusteella, että yhtiöille oli siirtynyt niiden ostamien kartelliyritysten liiketoiminta. Kysymys valitusluvan myöntämisestä Lemminkäiselle sekä muilta kuin edellä mainituilta osilta Vantaan kaupungille siirretään ratkaistavaksi valituksen käsittelyn yhteydessä.

Korkeimmassa oikeudessa oli käsiteltävänä Lemminkäisen osalta Lemminkäisen jättämät 13 valituslupahakemusta sekä 19 kunnan jättämät valituslupahakemukset koskien Helsingin hovioikeuden 20.10.2016 antamia päätöksiä.

Hovioikeudessa käsiteltyjen kanteiden lisäksi käräjäoikeuden käsittelyn alkamista odottaa edelleen 21 vahingonkorvauskannetta Lemminkäistä ja muita asfalttialan yrityksiä vastaan. Käsittelyn alkamista odottavien kanteiden pääomamäärä on yhteensä noin 26 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korkein oikeus myönsi Lemminkäiselle ja Vantaalle rajoitetun valitusluvan asfalttikartellista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat