Kokeile kuukausi maksutta

Porvoo aloittaa 100 miljoonan euron kouluinves­tointiohjelman

Porvoon kaupunki aloittaa sadan miljoonan euron investointiohjelman uusien koulujen rakentamiseksi ja vanhojen saneerauksiin.

Porvoon kaupunki aloittaa sadan miljoonan euron investointiohjelman uusien koulujen rakentamiseksi ja vanhojen saneerauksiin.

Kaupunki on allekirjoittanut 50 miljoonan euron lainasopimuksen Pohjoismaisen investointipankki NIB:n kanssa. Kaiken kaikkiaan Porvoo sijoittaa investointiohjelmaan yhteensä noin 100 miljoonaa euroa.

Porvooseen rakennetaan vuoteen 2019 mennessä kolme koulukeskusta ja neljä päiväkotia. Lisäksi saneerataan kuusi koulurakennusta. Parannukset koskevat yli 4 100 lasta.

Energiaa säästävien tekniikoiden ansiosta uusien koulurakennusten energiankulutus on niiden valmistuessa noin 50 prosenttia pienempi kuin koko maan keskiarvon.

Pohjoismainen Investointipankki on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Se rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porvoo aloittaa 100 miljoonan euron kouluinves­tointiohjelman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat