SRV:n entisen toimitusjohtajan osakekaupoista keskustellaan – tarvitsee rahaa putkiremonttiin

Tavarataloyhtiö Stockmannin Jukka Hienonen sanoo tarvinneensa käteistä, koska hänen asumassaan talossa on menossa putkiremontti.

Jukka Hienonen

Tavarataloyhtiö Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen myi puolet omistamistaan Stockmannin osakkeista noin kuukausi sitten.

Stockmann antoi tiistaina tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi sen omistaman muotiketju Lindexin huonon myyntituloksen takia konsernin liikevaihdon ja liiketuloksen jäävän aiempaa arviota huonommaksi.

Stockmannin osakkeet halpenivat tiistaina Helsingin pörssissä selvästi. Enemmän vaihdettu B-sarjan osake oli myöhään iltapäivällä lähes viiden prosentin laskussa.

Hienonen kertoo, että hän päätti myydä puolet Stockmann-osakkeistaan eli 10 000 kappaletta elokuun lopulla keskusteltuaan ensin yhtiön lakimiehen kanssa. Lakimiehen mukaan esteitä myynnille ei ollut.

Hienonen sai osakkeistaan tuolloin 6,43 euroa kappaleelta. Tänään osakkeita myytiin hieman yli kuuden euron pintaan.

Rahantarve yllätti

Hienonen sanoo tarvinneensa käteistä, koska hänen asumassaan talossa on menossa putkiremontti.

”Stockmann on melko poikkeuksellisesti päättänyt, että hallituspalkkiot maksetaan vain osakkeina. Olen ollut yhtiön hallituksessa nyt kaksi ja puoli vuotta, enkä ole vielä koskaan päässyt myymään osakkeita. Yhtiö on jatkuvasti ollut sellaisessa murroksessa, että sopivaa lainmukaista tilaisuutta myyntiin ei ole tullut.”

”Olen hallitusammattilainen ja elän niillä tuloilla, joten tilanne on ollut hieman hankala.”

Hienonen sanoo, että jos hän olisi tuolloin tiennyt jouduttavan tulosvaroitukseen ja Lindexin liikearvon alaskirjaukseen, myynti olisi jäänyt tekemättä. Tiedossa tuolloin olivat Lindexin alkuvuoden huonot myyntitulokset.

”Pyrin olemaan niin huolellinen kuin mahdollista ja varmistin asian. Tilanne vaan pääsi yllättämään.”

Hienonen vakuuttaa, ettei hän ole menettänyt uskoaan Stockmannin tulevaisuuteen. ”Töitä painetaan niin paljon kuin koneesta lähtee.”

Kaupoista kertoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.

”Ajoituksen mestari”?

Hienosen osakekaupat ovat olleet aiemminkin julkisuudessa. Esimerkiksi vuonna 2013 Rakennuslehti kertoi, että SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila ja toimitusjohtaja Jukka Hienonen ostivat yhtiön osakkeita kesä-heinäkuussa.

Kokkila jatkoi ostoja aina heinäkuun puoliväliin eli lähelle kahden viikon hiljaista jaksoa ennen torstaina 1. elokuuta julkistettua toisen neljänneksen tulosta. SRV:n osakekurssi pomppasi lähes 24 prosenttia tulosjulkistuksen jälkeen.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia