Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Keilaniemen jättitornien tonttikaupasta tehdyn valituksen. Käytännössä ratkaisu merkitsee sitä, että Espoon Keilaniemeen suunnitellut kaksi jättiasuintornia voidaan rakentaa.

Hallinto-oikeus hylkäsi Espoon Keilaniemen tornitalojen tonttikauppavalituksen

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Keilaniemen jättitornien tonttikaupasta tehdyn valituksen. Käytännössä ratkaisu merkitsee sitä, että Espoon Keilaniemeen suunnitellut kaksi jättiasuintornia voidaan rakentaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti huhtikuussa 2016 myydä Keilaniemessä sijaitsevat kaksi tonttia SRV Rakennus Oy:lle ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen hallinnoimille rahastoille. Tonttien kauppahinta oli reilut 40 miljoonaa euroa. Kaupan ehtona on, että ostajien tulee maksaa lisäkauppahintaa kaupungille, jos asuntojen velaton keskimyyntihinta tonttiosuuksineen on 7 000 euroa asuntoneliömetriltä tai sen yli.

Yksityishenkilö valitti myyntipäätöksestä hallinto-oikeuteen ja vaati päätöksen kumoamista. Valittaja piti kaupungin päätöstä Euroopan Unionista tehdyn sopimuksen, kilpailulain ja kuntalain. Valituksessa katsottiin, että ostajille oli annettu valtiontukea myymällä tontit alihintaan ja että päätös suosi yhtä toimijaa.

Hallinto-oikeus toteaa ratkaisussaan, että myyntipäätöksessä on kuntalain ja Euroopan komission tiedonannon mukaisesti käytetty puolueetonta arvioijaa, joka on arvioinut kohteen markkinaperusteisen hinnan. Kaupungilla oli myös oikeus myydä tontit ilman kilpailutusta.

Oikeus jätti tutkimatta toimivaltaansa kuulumattomana kilpailulain tai Euroopan unionin kilpailusääntöjen vastaisen menettelyn.

SRV suunnittelee rakentavansa Keilaniemeen kaksi pyöreää, 32- ja 36-kerroksista asuintornia.

Vantaan Sanomien mukaan yhtiö aikoo käynnistää matalamman tornitalon rakentamisen kesällä 2019, kun Kehä I:n kattamistyöt Keilaniemessä on saatu valmiiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallinto-oikeus hylkäsi Espoon Keilaniemen tornitalojen tonttikauppavalituksen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi