Kokeile kuukausi maksutta

Tiilikainen käynnistää Ara-asuntojen tulorajoihin liittyvien epäkohtien korjaamisen välittömästi

Ara-asuntojen asukasvalinnan tulorajat otettiin käyttöön tämän vuoden alussa.

Kuva: Katri Hyväkkä
Ministeri Kimmo Tiilikainen

Nykykäytäntö voi aiheuttaa vaikeuksia esimerkiksi avioerotilanteissa, sillä tuloraja voi estää sopivaan asuntoon muuttamisen ja aiheuttaa tuloloukun.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen käynnistää Ara-asuntojen asukasvalinnan  tulorajoihin liittyvien epäkohtien korjaustoimet.

Tiilikaisen mukaan asukasvalintojen tulorajoja koskevaa asetusta on parannettava muun muassa tilanteessa, jossa asukkaalla on tarve pienempään asuntoon elämäntilanteen muuttuessa.

”Muutoksen valmistelu käynnistyy heti”, Tiilikainen totesi Aran seminaarissa Helsingissä 23.10.2017.

Hallitus on sopinut, että Ara-asukkaiden tuloja ryhdytään tarkistamaan viiden vuoden välein. Muutoksen vaikutuksista on käynnissä ympäristöministeriön tilaama konsulttiselvitys.

Tiilikainen ei halua vielä sitoutua määräaikaisten tulotarkistusten käyttöön ottamiseen. Hän haluaa odottaa ensin konsulttiselvityksen valmistumista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tiilikainen käynnistää Ara-asuntojen tulorajoihin liittyvien epäkohtien korjaamisen välittömästi”

  1. Tulotarkistukset ovat tarpeen. Ja myös muissa kuin ara-asunnoissa. Esim. Helsingissä ovat asuneet monet peräkkäiset sukupolvet kaupungin omistamissa puoli-ilmaisissa asunnoissa. Tulotarkistusten tulisi siis koskea kaikkia yhteiskunnan omistamia asuntoja ruuhka-Suomessa. Tiedän, että tämä on turha toivo.

  2. Oletko tietoinen, että vähävaraisia on hyvin usein myös periytyvää sukupolvelta toiselle. Suuri osa tuotuisss asunnoissa asuvista elää kädestä suuhun eikä säästöjä jää vaikka rahaa ei käytetä alkoholiin tai tupakkaan. Suurin osa kunnon työssäkäyviä kansalaisia ja eläkeläisiä paljon, mutta kuitenkin pienituloisia. Monilla tulot ylittyvät juuri sen verran etteivät saa yhteiskunnan tukia, esim asumistukea. On siis hyvä etteivät kaikkien tarvitse käyttää yhteiskunnan tukea asumiseen vaikka sitten elävätkin kädestä suuhun. Mielestäni on paras asia, että asunnoissa asuu kaikenlaisia ja eri maalaisiakin kansalaisia.
    Kuka haluaisi asua talossa jossa asuu vain ”laitapuolen kulkijoita’. kuitenkin kaikki ja jokainen on kodin arvoinen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat