Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

SRV:lle suuri hotelliurakka Tampereelle

SRV on allekirjoittanut Kevan kanssa sopimuksen suuren hotellin rakentamiseksi Tampereelle.

Uusi hotelli nousee Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ala

Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli rakennetaan Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen. Lopullista urakkahintaa ei julkisteta.

Tampereen kaupunginhallitus päätti  maanantaina myydä Kevalle tontin perustettavan yhtiön lukuun. Tontin pinta-ala on 4 213 neliömetriä ja rakennusoikeutta on kaikkiaan 8 300 kerrosneliömetriä. Tontin asemakaava sai lainvoiman vuonna 2015.

Uusi hotelli on 11-kerroksinen ja siihen tulee 229 huonetta.

Hotellihankkeen taustalla on Tampereen kaupungin vuonna 2013 järjestämä tontinluovutuskilpailu, jolla haluttiin löytää arkkitehtuurisesti tasokas ratkaisu hotellin sijoittamiseksi Tampere-talon yhteyteen.

SRV, Marriott ja Arkkitehtitoimisto ALA voittivat kilpailun ehdotuksellaan vuonna 2014. Kilpailuvoitosta lähtien hanketta on kehitetty yhteistyössä kumppanien kanssa. Keva liittyi aiemmin tänä vuonna kokoonpanoon sijoittajana ja tulevana hotellin- sekä hotellin tontin omistajana.

Tavoitteena on aloittaa hotellin rakentaminen alkukesästä 2018. Kokonaisuudessaan hotellin arvioidaan valmistuvan syksyllä 2019. Uuden hotellin arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto ALA.

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia