Uusi hotelli nousee Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ala

SRV:lle suuri hotelliurakka Tampereelle

SRV on allekirjoittanut Kevan kanssa sopimuksen suuren hotellin rakentamiseksi Tampereelle.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli rakennetaan Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen. Lopullista urakkahintaa ei julkisteta.

Tampereen kaupunginhallitus päätti  maanantaina myydä Kevalle tontin perustettavan yhtiön lukuun. Tontin pinta-ala on 4 213 neliömetriä ja rakennusoikeutta on kaikkiaan 8 300 kerrosneliömetriä. Tontin asemakaava sai lainvoiman vuonna 2015.

Uusi hotelli on 11-kerroksinen ja siihen tulee 229 huonetta.

Hotellihankkeen taustalla on Tampereen kaupungin vuonna 2013 järjestämä tontinluovutuskilpailu, jolla haluttiin löytää arkkitehtuurisesti tasokas ratkaisu hotellin sijoittamiseksi Tampere-talon yhteyteen.

SRV, Marriott ja Arkkitehtitoimisto ALA voittivat kilpailun ehdotuksellaan vuonna 2014. Kilpailuvoitosta lähtien hanketta on kehitetty yhteistyössä kumppanien kanssa. Keva liittyi aiemmin tänä vuonna kokoonpanoon sijoittajana ja tulevana hotellin- sekä hotellin tontin omistajana.

Tavoitteena on aloittaa hotellin rakentaminen alkukesästä 2018. Kokonaisuudessaan hotellin arvioidaan valmistuvan syksyllä 2019. Uuden hotellin arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto ALA.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:lle suuri hotelliurakka Tampereelle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi