Projektit Kiinteistöt Korjausrakentaminen Rakennuslehti Yksi kommentti

Arvokiinteistö saa uuden elämän

Peab saneeraa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan historiallisen arvokiinteistön toimistokäyttöön.

Peab korjaa arvokiinteistön Helsingissä. Kuva: Peab

SYP:in entinen pääkonttori sijaitsee keskeisellä paikalla Senaatintorin laidalla, Esplanadin puiston ja Kauppatorin läheisyydessä.

Työt kohteessa ovat käynnistyneet, ja ensimmäiset toimitilat valmistuvat kesällä 2018. Muutostyön tilaaja on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

Rakennus on 1930-luvulta. Tilat muutetaan pääosin monitilatoimistoiksi, ja ne jaetaan useaan toimistohuoneistoon. Myös talotekniikka uudistetaan.

Peabin mukaan saneerauksen ansiosta tilat ovat muuntojoustavia ja helposti muokattavissa.

”Logistisesti hanke tulee olemaan haastava. Toimimme Helsingin keskustan vilkkaimpien ajoteiden ja kävelykatujen äärellä. Jykevän punagraniittikiinteistön laadukkaat marmori-, messinki- ja graniittimateriaalit sekä lukuisat yksityiskohdat tuovat muutostöille mielenkiintoisia haasteita. Meillä on kuitenkin vankkaa näyttöä osaamistamme vaativissa asunto- ja toimistorakennusten muutoshankkeista”, apulaisaluejohtaja Marko Rinkinen Peabilta kertoo tiedotteessa.

 

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Olisiko ulkoseinät kuitenkin tehty tiilirungolla ja graniittilevyt kiinnitetty skramloilla runkoon? Seinä ei ole siis (umpi)graniittiseinä. Varmaan julkisivu puretaan ja rakennetaan uudelleen ruostumattomilla terässkramloilla. Niin tehtiin Tampereen Tuomiokirkolle.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia