Kokeile kuukausi maksutta

Ex-rallitähti tavoittelee asuntomessutapahtumaa

Kaksinkertainen ralliautoilun maailmanmestari Marcus Grönholm ja Inkoon kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa asumisen hyvinvointia edistävästä hankkeesta.

Marcus Grönholmin Inkoossa sijaitseva kauppakeskus Strand avattiin vuonna 2007. Kuva: Tomi Kaminen

Grönholmin omistaman Inkoon Keskustakehitys -yhtiön ja kunnan tavoitteena on aloittaa kunnan keskustaa elvyttävä projekti, jonka seurauksena Inkooseen rakennetaan uusi keskusta-asuinalue vuoteen 2022 mennessä.

Inkoon kunta vastaa hankkeessa esimerkiksi kunnallistekniikasta ja Grönholmin yhtiö alueen rakentumisesta ja muista kumppaneista. Asuntomessut on hankkeen yhteistyökumppani ja tukee hanketta viestinnän ja tutkimuksen avulla.

”Tällä uudella toimintamallilla pystymme jatkossa auttamaan yhä useampia pienempiä kuntia Suomessa asumisen haasteiden ratkaisemisessa”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Grönholm omistaa Inkoon keskustan meren rannalla sijaitsevan kauppakeskus Strandin.

Uusi asuinalue sijoittuu keskuksen viereen niin ikään rantamaisemaan.

”Tämä on jatkumoa sille kotiseuturakkaudelle, jota olen aina kokenut Inkoota kohtaan. Haluan olla mukana rakentamassa Inkoon tulevaisuutta ja edellytyksiä toimia vetovoimaisena kuntana Suomessa”, Marcus Grönholm toteaa.

Inkoo haluaa panostaa voimakkaasti kunnan keskusta-alueen kehittämiseen. Hanketta on käsitelty viime syksynä Inkoon kunnanhallituksessa ja -valtuustossa ja jatkon puolesta äänestettiin yksimielisesti.

”Kaupungistuminen ja ikärakenteen muutos vaikuttavat pieniin kuntiin Suomessa isosti. Teemme Inkoosta uuden modernimman ja houkuttavamman version, ja käännämme kauniin ja sielukkaan asuinympäristön voitoksemme. Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta saamme konkreettisia työkaluja vastata haasteisiin”, kunnanjohtaja Jarl Boström kertoo.

Hanke huipentuu vuonna 2022 järjestettävään asuntomessutapahtumaan, joka järjestetään ennen varsinaisia asuntomessuja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ex-rallitähti tavoittelee asuntomessutapahtumaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat