SSR Itä-Suomi rakentaa ammattikorkealle uusia tiloja Kuopiossa

SSR Itä-Suomi  rakentaa Savonia-ammattikorkeakoulun uudet tilat Kuopion Savilahden kampukselle.

SSR Itä-Suomi  rakentaa Savonia-ammattikorkeakoulun uudet tilat Kuopion Savilahden kampukselle.

Tiedotteen mukaan työt alkoivat tammikuussa. Opetustilat valmistuvat marraskuussa 2018, ja ne otetaan käyttöön alkuvuodesta 2019.

Kiinteistön suurin omistaja on Technopolis Kuopio ja toinen omistaja Savonia-ammattikorkeakoulu . Savonia keskittää kaikki Kuopion toimintonsa Microkadulle. Rakennushanke on yksi osa kokonaisjärjestelyä.

”Rakennusosa rakennetaan valmiin ja toiminnassa olevan kiinteistökokonaisuuden keskelle, entiselle lastaus- ja huoltopihalle. Rakentamalla sisäpiha täyteen, muodostuu yhtenäinen lähes 20 000 neliön tilakokonaisuus”, SSR Itä-Suomen johtaja Tarmo Stjerna kertoo.

”Kohde palvelee valmistuttuaan yli 6 000 päivittäistä käyttäjää. Rakennuksen tilat on suunniteltu erittäin helposti muunneltaviksi ja avoimiksi tiloiksi, jolloin niiden käyttömahdollisuudet ovat moninaiset ja mahdollistavat erilaisen käytön esimerkiksi päivällä ja illalla”, Technopolis Kuopion johtaja Hannu Eronen toteaa tiedotteessa.

Kuopion kaupunki on nimennyt Savilahden alueen kärkihankkeekseen. Seuraavan 10 vuoden aikana alueen päivittäisten käyttäjien määrä tullaan nostamaan nykyisestä 25 000 henkilöstä yli 35 000 henkilöön.

Alueelle rakennetaan lisää toimitiloja työntekijämäärän nostamiseksi ja oppilaitokset keskittävät toimintaansa alueelle. Alueelle rakennetaan myös uusia asuntoja yli 6 000 uuden asukkaan tarpeisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SSR Itä-Suomi rakentaa ammattikorkealle uusia tiloja Kuopiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat