UKI Arkkitehdit halusi vahvistaa painoarvoaan valtakunnallisesti.

UKI Arkkitehdit osti oululaisen arkkitehtitoimiston

UKI Arkkitehdit halusi vahvistaa painoarvoaan valtakunnallisesti.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Oululainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit  on ostanut niin ikään oululaisen Arkkitehtitoimisto Juhani Romppaisen liiketoiminnan.

Tiedotteen mukaan toimistot ovat useiden vuosien ajan tehneet läheistä yhteistyötä. Toissa vuonna ne jo yhdistivät voimiaan solmimalla yhteistyösopimuksen, joka koski ennen kaikkea suuria aluekehityshankkeita.

UKI Arkkitehtien toimitusjohtajan Mikko Heikkisen mukaan nyt oli sopiva aika sinetöidä yhteistyö liiketoimintakaupan muodossa.

”Kokemukset yhteistyöstämme ovat niin hyvät, että molemmat osapuolet halusivat tehdä tällaisen ratkaisun. Juhani Romppaisen toimisto on erittäin vahva etenkin alue- ja asuntosuunnittelussa. Saamme nyt näille alueille lisää voimavaroja omaan toimistoomme”, hän kertoo.

Kauppa lisää painoarvoa valtakunnallisesti

Heikkinen huomauttaa myös, että Arkkitehtitoimisto Juhani Romppaisen liiketoiminnan hankkiminen lisää UKI Arkkitehtien painoa valtakunnallisesti toimivana toimistona. Romppaisella on tukeva asema alue- ja asuntosuunnittelussa varsinkin Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä rannikkoalueella – esimerkiksi Vaasassa ja Seinäjoella.

”Tähtäämme näilläkin alueilla isojen projektien suunnitteluun”, sanoo Heikkinen.

UKI Arkkitehdit on Suomen suurimpia arkkitehtitoimistoja. Sen toimistoissa Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä työskentelee nyt lähes 60 henkilöä.

Arkkitehtitoimisto Juhani Romppaisen palveluksessa oli puolestaan neljä henkilöä – kaikki arkkitehtejä. Nämä siirtyivät UKI Arkkitehdeille vanhoina työntekijöinä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UKI Arkkitehdit osti oululaisen arkkitehtitoimiston”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi